Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξέσπασμα Erdogan κατά Γάλλων για το Κοράνι: Ποιοι είστε εσείς που επιτίθεστε σ’ αυτό που για εμάς είναι ιερό;

Ξέσπασμα Erdogan κατά Γάλλων για το Κοράνι: Ποιοι είστε εσείς που επιτίθεστε σ’ αυτό που για εμάς είναι ιερό;
Τις 300 προσωπικότητες της Γαλλίας που υπέγραψαν τον περασμένο μήνα ένα ηχηρό μανιφέστο «εναντίον του νέου αντισημιτισμού», επέκρινε ο Recep Tayyip Erdogan
Τις 300 προσωπικότητες της Γαλλίας που υπέγραψαν τον περασμένο μήνα ένα ηχηρό μανιφέστο «εναντίον του νέου αντισημιτισμού» και ζητούσαν κυρίως να ακυρωθούν αποσπάσματα του Κορανίου, επέκρινε σήμερα (8/5/2018) ο τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan.
«Κατ’ αρχάς, ποιοι είστε εσείς που επιτίθεστε σ' αυτό που είναι για εμάς ιερό;», δήλωσε ο ισλαμοσυντηρητικός τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω κείμενο «αχρείο».
Στο μανιφέστο που δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου από την εφημερίδα «Le Parisien», 300 υπογράφοντες, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy, και τρεις πρώην πρωθυπουργοί, καταγγέλλουν έναν «νέο αντισημιτισμό» στη Γαλλία, που, σύμφωνα μ' αυτούς, χαρακτηρίζεται από την «ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση».
Οι προσωπικότητες ζητούν κυρίως «οι στίχοι του Κορανίου που καλούν για τον φόνο και την τιμωρία των εβραίων, των χριστιανών και των απίστων να χαρακτηριστούν άκυροι από τις θεολογικές αρχές (...)».
«Αναρωτιέμαι: οι υπογράφοντες αυτό το μανιφέστο έχουν διαβάσει τα δικά τους (ιερά) κείμενα;», είπε ο Erdogan.
«Αν τα είχαν διαβάσει, θα ήθελαν χωρίς αμφιβολία να απαγορεύσουν την Καινή Διαθήκη», πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

Το AKP χρειάζεται την πλειοψηφία για να προωθήσει τις συνταγματικές αλλαγές

Παράλληλα, ο Erdogan δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του (ΑKP) χρειάζεται την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία, προκειμένου να προχωρήσει στις συνταγματικές αλλαγές που χρειάζονται μέχρις ότου το νέο προεδρικό σύστημα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.
«Εκτός από τα προεδρικά διατάγματα θα υπάρχει ανάγκη να γίνουν αρκετές νομοθετικές αλλαγές, να εφαρμοστούν νέοι κανονισμοί ή ακόμη και συνταγματικές αλλαγές μέχρι ότου τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το προεδρικό σύστημα», δήλωσε ο Erdogan, απευθυνόμενος στους βουλευτές στο κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης