Ενέργεια

Σταθάκης: Ως το τέλος του 2018 οι συμβάσεις για την παραχώρηση περιοχών του Ιονίου για έρευνες υδρογονανθράκων

Σταθάκης: Ως το τέλος του 2018 οι συμβάσεις για την παραχώρηση περιοχών του Ιονίου για έρευνες υδρογονανθράκων
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, παρουσίασε τους τρεις βασικούς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής 
Την ολοκλήρωση των συμβάσεων για την παραχώρηση των περιοχών του Ιονίου και δυτικά - νοτιοδυτικά της Κρήτης για έρευνες υδρογονανθράκων ως το τέλος του έτους, ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, από το βήμα του συνεδρίου Med Petroleum Summit.
Ειδικότερα, ο κ. Σταθάκης παρουσίασε τρεις βασικούς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής, που είναι η ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο με τους αγωγούς ΤΑΡ και East Med, την αναβάθμιση του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, που ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα, την κατασκευή νέου πλωτού ΥΦΑ στην Αλεξανδρούπολη και τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου IGB.
Σημειώνεται ότι αύριο στη Λευκωσία πραγματοποιείται συνάντηση κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, με συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Κύπρου κ. Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ.
Ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι μετά την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Δημοσίου και του ομίλου Λάτση, το Δημόσιο θα διατηρήσει το 35% της συμμετοχής στις έρευνες υδρογονανθράκων, όσο δηλαδή είναι και σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης