Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η 8η Ιουλίου η καλύτερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή νέων εκλογών, συμφωνούν Λέγκα και Κίνημα 5 Αστέρων

Ιταλία: Η 8η Ιουλίου η καλύτερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή νέων εκλογών, συμφωνούν Λέγκα και Κίνημα 5 Αστέρων
Η Ιταλία θα πρέπει να πραγματοποιήσει επαναληπτικές εκλογές στις 8 Ιουλίου 2018, αν δεν καταστεί δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ανακοίνωσαν το Κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λέγκα
Η Ιταλία θα πρέπει να πραγματοποιήσει επαναληπτικές εκλογές στις 8 Ιουλίου 2018, αν δεν καταστεί δυνατό να επιτευχθεί μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ανακοίνωσαν σήμερα (7/5/2018) το Κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λέγκα.
Ο επικεφαλής της Λέγκα, Matteo Salvini, και ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio, πρότειναν την ημερομηνία αυτή αφού συναντήθηκαν στο κοινοβούλιο, καθώς ο πρόεδρος Sergio Mattarella διεξάγει έναν τελευταίο γύρο διαβουλεύσεων, σε μια προσπάθεια να μεσολαβήσει για να επιτευχθεί μια πολιτική συμφωνία μεταξύ των κομμάτων.
Νωρίτερα, ο Salvini ζήτησε από τον Mattarella διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
«Πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μας δώσει τη δυνατότητα να αναζητήσουμε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο», δήλωσε ο Salvini μετά τη συνάντησή του με τον Mattarella.
Από την πλευρά του, ο Di Maio δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει καμία μεταβατική, τεχνοκρατική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί για να τερματίσει το πολιτικό αδιέξοδο δύο μηνών στην Ιταλία.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από συνάντησή του με τον ιταλό πρόεδρο, τόνισε ότι εάν δεν καταστεί δυνατόν να σχηματιστεί μια κυβέρνηση βασισμένη σε μια πολιτική συμφωνία ανάμεσα στο Κίνημα Πέντε Αστέρων και στη Λέγκα, τότε θα πρέπει να πραγματοποιηθούν νέες εκλογές.
Ο Di Maio επιβεβαίωσε, παράλληλα, ότι είναι πρόθυμος να παραιτηθεί από την προηγούμενη επιμονή του να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, μια μετατόπιση στην στάση του που ανακοίνωσε την Κυριακή (6/5).
«Αν υπάρχει καλή θέληση, μια κυβέρνηση μπορεί ακόμη να σχηματιστεί», δήλωσε, επαναλαμβάνοντας την άρνησή του να συνάψει οποιαδήποτε συμφωνία συνασπισμού με τον κύριο σύμμαχο της Λέγκα, το κόμμα Forza Italia υπό την ηγεσία του πρώην πρωθυπουργού, Silvio Berlusconi.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης