Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Τα hedge funds πουλάνε τα assets των αναδυόμενων αγορών

JP Morgan: Τα hedge funds πουλάνε τα assets των αναδυόμενων αγορών
H JP Morgan προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων αναταράξεων στις αγορές
Για το ενδεχόμενο συνέχισης των αναταράξεων στην αγορά προειδοποιεί η JP Morgan με αφορμή το κύμα πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές.
Οι μετοχές υποχώρησαν για τρίτη εβδομάδα, οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν διαμορφωθεί στο υψηλότερο σημείο τους μετά το 2016 και η αγορά συναλλάγματος έχε γεμίσει με «αρκούδες».
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, έως τώρα εκείνοι που πουλάνε κατά κύριο λόγο είναι τα hedge funds, ενώ οι fund managers ομολόγων και μετοχών (οι λεγόμενοι real money investors) έχουν παραμείνει στο περιθώριο.
Οι πωλήσεις από μεμονωμένους ή ιδιώτες επενδυτές έχει γενικά μειωθεί.
«Τα assets των αναδυόμενων αγορών συνεχίζουν να φαίνονται ευάλωτα εάν οι real money investors αποφασίζουν να ακολουθήσουν τα hedge funds όσον αφορά τη μείωση της έκθεσης τους» αναφέρουν οι αναλυτές της JP Morgan σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.
«Στην πραγματικότητα, όλη η προηγούμενη άνοδος των hedge funds που παρατηρήθηκε από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους ''ξετυλίχθηκε'' τις τελευταίες εβδομάδες» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης