Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση -0,9% στις μεταποιητικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2018

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση -0,9% στις μεταποιητικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2018
Τα στοιχεία για τις μεταποιητικές παραγγελίες της Γερμανίας αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν οι μεταποιητικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Μάρτιο του 2018, σε μηνιαία βάση, καθώς οι ζήτηση από τις χώρες του εξωτερικού ήταν αρκετά περιορισμένη.
Ειδικότερα, οι συνολικές μεταποιητικές παραγγελίες της χώρας υποχώρησαν κατά -0,9% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2018, γεγονός που σηματοδοτεί την τρίτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση του σχετικού δείκτη,
Παράλληλα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν να σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +0,5%.
«Παρά την ελαφρά υποχώρηση των παραγγελιών κατά το πρώτο τρίμηνο, η μεταποιητική δραστηριότητα αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική της πορεία», σχολίασε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Καθοριστικό ρόλο για την παραπάνω πτώση διαδραμάτισε η εξωτερική ζήτηση, η οποία υποχώρησε κατά -2,6% αντισταθμίζοντας την αύξηση της τάξεως του +1,5% που σημειώθηκε στις εγχώριες παραγγελίες.
Σημειώνεται ότι, σε ετήσια βάση, οι συνολικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά +3,1% προσαρμοσμένες για τον αριθμό εργάσιμων ημερών κάθε μήνα, ωστόσο μειώθηκαν κατά -2,7% σε μη προσαρμοσμένους όρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης