Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): H Air France κινδυνεύει με αφανισμό - Δεν θα αποπληρώσουμε τα χρέη της

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): H Air France κινδυνεύει με αφανισμό - Δεν θα αποπληρώσουμε τα χρέη της
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως «το κράτος δεν θα είναι εκεί για να αποπληρώσει τα χρέη της εταιρείας»
Έκκληση για την επανέναρξη διαλόγου μεταξύ των εργαζομένων της Air France και της διοίκησης απηύθυνε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.
Ο διάλογος πρέπει να επαναρχίσει με στόχο τις προσπάθειες τόνωσης της ανταγωνιστικότητάς της γιατί σε διαφορετική περίπτωση η αεροπορική εταιρεία «θα εξαφανιστεί».
«Απευθύνομαι στο αίσθημα ευθύνης όλων των εμπλεκομένων, του πληρώματος πτήσης, του προσωπικού εδάφους, των πιλότων που ζητούν αδικαιολόγητες αυξήσεις αμοιβών, πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη, είναι σε κίνδυνο η επιβίωση της Air France», σημείωσε ο Le Maire στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.  
Ο Le Maire ξεκαθάρισε πως «το κράτος δεν  θα είναι εκεί για να αποπληρώσει τα χρέη της εταιρείας».
Ο διευθύνων σύμβουλος της Air France, Jean-Marc Janaillac, παραιτήθηκε την Παρασκευή (4/5/2018) μετά την απόρριψη της μισθολογικής πρότασης της εταιρείας από τους εργαζόμενους του γαλλικού αερομεταφορέα.
Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο του ζήτησε να παραμείνει μέχρι τις 15 Μαΐου, όταν θα συσταθεί μια νέα «μεταβατική» ηγεσία.
Από την πλευρά τους, τα συνδικάτα επιβεβαίωσαν ότι θα κατέλθουν σε απεργία στις 7 και 8 Μαΐου.
Η διοίκηση της Air France σχεδιάζει να εξασφαλίσει ότι το «σχεδόν 85%» των πτήσεων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, η οποία θα είναι η 14η ημέρα απεργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης