Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για τον κίνδυνο ενός πολέμου προειδοποιεί ο Macron, εάν οι ΗΠΑ αποσυρθούν από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν

Για τον κίνδυνο ενός πολέμου προειδοποιεί ο Macron, εάν οι ΗΠΑ αποσυρθούν από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν
«Θα ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας. Θα μπορούσε να υπάρξει πόλεμος», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος στο γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel
Για τον κίνδυνο ενός πολέμου προειδοποιεί ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron στην  περίπτωση κατά την οποία οι ΗΠΑ αποσυρθούν από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.
Με τη διεθνή συμφωνία του 2015 το Ιράν συμφώνησε να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα σε αντάλλαγμα την άρση των οικονομικών κυρώσεων.     
 «Θα ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας. Θα μπορούσε να υπάρξει πόλεμος», ανέφερε ο Macron στο γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.
Ωστόσο πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι ο Donald Trump θέλει πόλεμο».
Ο Trump πρόκειται να αποφασίσει έως τις 12 Μαΐου αν θα αποσυρθεί από τη συμφωνία του Ιράν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αποφασίσει να αποσύρει τις ΗΠΑ  από τη διεθνή συμφωνία αλλά ασαφές παραμένει το πώς θα το πράξει, σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου τους οποίους επικαλείται το Reuters.   
Ο Macron κάλεσε τον Trump να μην αποσυρθεί από τη συμφωνία κατά τη συνάντησή τους τον  Απρίλιο 2018 στην Ουάσινγκτον.
Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία παραμένουν προσηλωμένες στη συμφωνία, αλλά σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν και τις ΗΠΑ, επιδιώκουν να ξεκινήσουν συνομιλίες για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν και τις πυρηνικές του δραστηριότητες μετά το 2025, όταν λήγουν οι βασικές διατάξεις της υπάρχουσας συνθήκης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης