Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στη Γαλλία από τις δηλώσεις Trump για την υπεράσπιση της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ - Αν είχαν όπλα στο Μπατακλάν θα σώζονταν

Οργή στη Γαλλία από τις δηλώσεις Trump για την υπεράσπιση της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ - Αν είχαν όπλα στο Μπατακλάν θα σώζονταν
Η Γαλλία είναι υπερήφανη που είναι μια χώρα όπου η απόκτηση και η μεταφορά πυροβόλων όπλων είναι αυστηρά ρυθμισμένη
Οργή έχει προκαλέσει στη Γαλλία η αναφορά του αμερικανού προέδρου στην τραγωδία του Μπατακλάν στην ομιλία του για την υπεράσπιση της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.
Ο Trump ανεβαίνοντας στο βήμα της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) είπε ότι «εάν κάποιος από το προσωπικό ή τους θαμώνες του συναυλιακού χώρου στο οποίο προκάλεσαν μακελειό οι τζιχαντιστές το Νοέμβριο του 2015, είχε όπλο οι τρομοκράτες ή θα έφευγαν ή θα έπεφταν νεκροί».
«Τότε θα ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία» είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση της γαλλική κυβέρνησης και του πρώην προέδρου Hollande.
«Η Γαλλία εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της για τα σχόλια του Προέδρου Trump σχετικά με τις επιθέσεις του Παρισιού στις 13 Νοεμβρίου 2015 και ζητά να γίνει σεβαστή η μνήμη των θυμάτων» ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Γαλλία είναι υπερήφανη που είναι μια χώρα όπου η απόκτηση και η μεταφορά πυροβόλων όπλων είναι αυστηρά ρυθμισμένη» τόνισε ο F. Hollande εκφράζοντας την οργή του για τις «ντροπιαστικές και προσβλητικές» δηλώσεις Trump ενώ ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο Trump «θα πρέπει να ανακαλέσει και να δηλώσει μεταμέλεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης