Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Prorata: Το 67% των Ελλήνων φοβάται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία - Το 45% θέλει λύση στο Μακεδονικό

Δημοσκόπηση Prorata: Το 67% των Ελλήνων φοβάται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία - Το 45% θέλει λύση στο Μακεδονικό
Το 78% των ερωτηθέντων δήλωσε πως η Τουρκία απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, το 27% αναφέρθηκε στην Αλβανία και το 21% στην ΠΓΔΜ
Ανήσυχο δηλώνει το 67% των ελλήνων για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ, την οποία δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για τα συναισθήματα που τους προκαλεί η ένταση των τελευταίων μηνών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το 67% παραδέχθηκε ότι φοβάται για θερμά επεισόδια, το 61% δήλωσε ότι του προκαλεί οργή αυτή η ένταση και το 61% νιώθει απογοήτευση για την αδυναμία της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την ένταση.
Στην ερώτηση ποια θεωρούν εχθρική χώρα προς την Ελλάδα την Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία ή Τουρκία το 87% απάντησε την Τουρκία (7% όχι), το 47% την Αλβανία (37% όχι) και το 45% την ΠΓΔΜ (38% όχι).
Μάλιστα το 78% των ερωτηθέντων δήλωσε πως η Τουρκία απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, το 27% αναφέρθηκε στην Αλβανία και το 21% στην ΠΓΔΜ.
Το 64%, πιστεύει ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν θα βελτίωνε τις σχέσεις της Άγκυρας με την Αθήνα ενώ το 46% θεωρεί τη διαχείριση της τουρκικής στάσης έναντι της Ελλάδας το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σήμερα.
Το 34% πιστεύει ότι τα ανοικτά μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής είναι η διαχείριση των προσφυγικών ροών προς τα νησιά και το 5% η διαχείριση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Μάλιστα, το 45% κατανοεί την προοπτική μιας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει και τον όρο «Μακεδονία», ενώ το 23% δήλωσε ότι αυτό του προκαλεί οργή για όσους την αποδέχονται και το 14% τόνισε πως κάτι τέτοιο θα τον έκανε να νιώθει ντροπή που είναι Έλληνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης