Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ογκώδης διαδήλωση στο Παρίσι κατά των μεταρρυθμίσεων του Macron

Γαλλία: Ογκώδης διαδήλωση στο Παρίσι κατά των μεταρρυθμίσεων του Macron
Παρά το θετικό κλίμα στη διαδήλωση, περίπου 2.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, ανάμεσά τους άνδρες των δυνάμεων αποκατάστασης της τάξης, έχουν αναπτυχθεί στη γαλλική πρωτεύουσα
Mαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μεταρρυθμίσεων του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron πραγματοποιήθηκε σήμερα (5/5/2018) στο Παρίσι με αφορμή την πρώτη επέτειο από την ανάληψη των καθηκόντων του.
Σύμφωνα με την αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας, οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε περίπου 40.000.
Ωστόσο το αριστερό κόμμα «Η Ανυπότακτη Γαλλία» του Jean – Luc Melenchon  , ο βουλευτής του οποίου  Francois Raffin ήταν ο εμπνευστής αυτής της διαδήλωσης, έκανε λόγο για 160.000 διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους.
Η διαδήλωση που ονομάστηκε ένα «Πάρτι για τον Macron» ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα από την Place de l'Opera μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα με καλοκαιρία και μαζικό πικνίκ αλλά και με τους συμμετέχοντες να κρατούν πανό που έγραφαν
«Σταματήστε τον Macron», «Macron, ο πρόεδρος των πλουσίων» και « Macron, βγες από το τοπίο.
Παρά το θετικό κλίμα στη διαδήλωση, περίπου 2.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, ανάμεσά τους άνδρες των δυνάμεων αποκατάστασης της τάξης, έχουν αναπτυχθεί στη γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τo γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
 Ο Macron εξελέγη πρόεδρος στις 7 Μαΐου  του 2017  επικρατώντας της ακροδεξιάς υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen στον δεύτερο γύρο και εξασφαλίζοντας το 66,1% των ψήφων. Η κυβέρνησή του έχει παρουσιάσει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, ανάμεσά τους στα εργασιακά, οι οποίες έχουν προκαλέσει λαϊκή αντίδραση κυρίως από τα συνδικάτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης