Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά 19 μηνών υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα τον Απρίλιο 2018 - Στις 54,6 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε χαμηλά 19 μηνών υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα τον Απρίλιο 2018 - Στις 54,6 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τα υψηλά 7 ετών στην έναρξη του 2018
Στα χαημλότερα επίπεδα των τελευταίων 19 μηνών υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (4/5) στοιχεία της Markit, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί ακόμα περισσότερο από τα υψηλά επτά ετών στα οποία βρέθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,6 μονάδες, έναντι 51,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2016.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ελαφρά επιτάχυνση στις 55,13μονάδες.
Καθοριστικό ρόλο για τη σχετική πτώση διαδραμάτισε ο κλάδος υπηρεσιών, με τον δείκτη PMI να υποχωρεί στις 53 μονάδες, έναντι 53,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τις 50 μονάδες τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η άνοδος των παραγγελιών στον κλάδο σημείωσε επιβράδυνση για τρίτο συνεχόμνο μήνα, ενώ ο ρυθμός δημιουργίας νέων επιχειρήσεων ήταν ο ασθενέσθερος που σημειώθηκε τους τελευταίους 18 μήνες.
Οι υπηρεσίες του κλάδου αύξησαν τις προσπάθειές τους να ενισχύσουν τα επίπεδα απασχόλισης, με τον ρυθμό ανόδου να είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί από τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους ερχόμενους 12 μήνες υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα από τα πολυετή υψηλά επίπεδα του Φεβρουαρίου.
«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η πτώση που έχει σημειωθεί από τον Φεβρουάριο έρχεται μετά από την μεγαλύτερη και μία από τις ισχυρότερες περιόδους ανάπτυξης που έχει καταγραφή κατά τις δύο δεκαετίες συλλογής στοιχείων», σημείωσε ο οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, προσθέτοντας ότι «οι επιχειρηματικές συνθήκες παραμένουν ιδιαίτερα υγιείς και η αγορά εργασίας βρίσκεται σε καλή κατάσταση».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης