Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Διευρύνθηκε στα 5,26 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2018

Γαλλία: Διευρύνθηκε στα 5,26 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2018
Η αύξηση του εμπορικού ελλείμματος της Γαλλίας ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Απροσδόκητη αύξηση κατέγραψε το έλλειμμα στο ισοζύγιο των εμπορικών συναλλαγών της Γαλλίας για τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (4/5) στοιχεία του τελωνείου της χώρας, καθώς η άνοδος των εισαγωγών ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εξαγωγές.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της χώρας ενισχύθηκαν κατά +0,4% έναντι πτώσης της τάξεως του -0,7% που σημεικώθηκε τον Φεβρουάριου του τρέχοντος έτους.
Ωστόσο, η άνοδος των εισαγωγών ήταν μεγαλύτερη, και συγκεκριμένα στο +0,8% έναντι πτώση της τάξεως του -1,5% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας στα 5,26 δισ. ευρώ, έναντι 5 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν το εμπορικό έλλειμμα να παραμείνει αμετάβλητο σε μηνιαία βάση.
Οι εξαγωγές στον τομέα των αεροναυτικών προϊόντων σημείωσε πτώση, αντισταθμίζοντας την άνοδο που σημειώθηκε στις εξαγωγές των ναυτικών και των φαρμακευτικών προϊόντων της χώρας.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχέια που δημοσίευσε η Τράπεζα της Γαλλίας, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε στα 1,3 δισ. ευρώ έναντι 900 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Το πλεόνασμα στο εμπόριο υπηρεσιών υποχώρησε στα 8,2 δισ. ευρώ, έναντι 7,6 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ενώ το ισοζύγιο μεταξύ του πρωτογενούς και δευτερογενούς εισοδήματος παρέμεινε σε θετικό έδαφος, και συγκεκριμένα στα 1,2 δισ. ευρώ, έναντι 1,8 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης