Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεκόπη το 3ήμερο πτωτικό σερί του χρυσού - Άνοδος 0,5%, στα 1.312,70 δολ. ανά ουγγιά

Ανεκόπη το 3ήμερο πτωτικό σερί του χρυσού - Άνοδος 0,5%, στα 1.312,70 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,5% έκλεισε ο χρυσός, δεχόμενος ώθηση από την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (3/5/2018) ο χρυσός, δεχόμενος ώθηση από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της.
Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο, στο εύρος του 1,5% με 1,75%.
Ωστόσο, η αισιοδοξία της κεντρικής τράπεζας για μια επικείμενη άνοδο του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2% ενίσχυσε τις προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, κάτι που θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το «βλέμμα» τους στην επικείμενη συνάντηση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τις εμπορικές διαφωνίες των δύο πλευρών να βρίσκονται στο επίκεντρο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, καθώς και δασμούς ύψους 150 δισ. δολ. σε κινεζικά προϊόντα.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, βρίσκεται ήδη στο Πεκίνο, όπου σήμερα (3/5) και αύριο (4/5) θα έχει κρίσιμες διαπραγματεύσεις με υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους.
Σύμφωνα με τα κρατικά κινεζικά ΜΜΕ, το Πεκίνο σχεδιάζει να αντισταθεί σε οποιεσδήποτε πιέσεις από την αμερικανική πλευρά, αν και εκτιμά ότι το καλύτερο και το πιο συμφέρον και για τις δύο πλευρές είναι προσπαθήσουν να βρουν λύσεις μέσα από τη διαπραγμάτευση.
Την ίδια ώρα, ώθηση στον χρυσό προσφέρει και η αποδυνάμωση του δολαρίου.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με κέρδη 0,5% ή 7,10 δολ., στα 1.312,70 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,198 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του γιεν, στα 109,2 γιεν.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Εν τω μεταξύ, σημερινά στοιχεία του World Gold Council έδειξαν ότι η ζήτηση χρυσού σημείωσε το χειρότερο α’ τρίμηνο της τελευταίας 10ετίας, υποχωρώντας κατά 7% στους 973,5 τόνους.
Σύμφωνα με το WGC, αιτία ήταν η πτώση κατά 15% των επενδύσεων σε ράβδους χρυσού σε ΗΠΑ, Κίνα και Γερμανία.
Σημαντική υποχώρηση της τάξης του 1% σημείωσαν και οι πωλήσεις χρυσών κοσμημάτων, με αυτές στην Ινδία να υποχωρούν κατά 12% στους 87,7 τόνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης