Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιόρλας: Θετικά τα stress tests των ελληνικών τραπεζών - Θα μπορούν να παρέχουν ρευστότητα

Πιτσιόρλας: Θετικά τα stress tests των ελληνικών τραπεζών - Θα μπορούν να παρέχουν ρευστότητα
Τα αποτελέσματα των stress tests θα ανακοινωθούν το Σάββατο 5 Μαΐου του 2018
Τη θετική έκβαση των stress tests για το τραπεζικό σύστημα, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας από την Καστοριά.
«Το Σάββατο θα ανακοινωθεί ότι οι τράπεζες μας περνούν τα stress tests γεγονός που θα μας λύσει ένα μεγάλο άγχος» ανέφερε ο υφυπουργός, τόνισε ότι από δω και στο εξής «οι τράπεζες θα μπορούν να παρέχουν ρευστότητα στην αγορά, γιατί μέχρι γιατί τώρα δεν μπορούσαν», και μίλησε για καλύτερες δυνατότητες που «θα προσφέρουμε στα φορολογικά των επιχειρήσεων από τον προϋπολογισμό του 2019».
«Έπειτα από οκτώ χρόνια βρισκόμαστε στην έξοδο από την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε ο τόπος, οι θυσίες που υποβλήθηκε ο ελληνικός λαός είναι πάρα πολύ μεγάλες, το κόστος πολύ βαρύ», τόνισε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, και ζήτησε από όλους «να διδαχθούμε από την μεγάλη περιπέτεια που έζησε ο τόπος και να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση και ξανακυλήσουμε στα ίδια προβλήματα».
Επισημαίνεται ότι ο κ. Πιτσιόρλας βρέθηκε στην Καστοριά για τα εγκαίνια της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας, που διοργανώνει στις 3-6 Μαΐου, ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς "Ο Προφήτης Ηλίας", σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo AE.
Απαντώντας στα αιτήματα των γουνοποιών που εκφράστηκαν από τον πρόεδρο του συνδέσμου Γιάννη Κορεντσίδη και αφορούν την παροχή κινήτρων, χρηματοδοτήσεων και φοροαπαλλαγών, ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε ότι «από πουθενά δεν βρέχει λεφτά, το κράτος είναι σε δύσκολη θέση, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας» και κάλεσε τους επιχειρηματίες «να δουλέψουμε όλοι μαζί, να αλλάξουμε την μοίρα μας πετυχαίνοντας τους στόχους μας».
Παραδέχθηκε ότι το ελληνικό κράτος στο παρελθόν, ή ακόμη και σήμερα δεν βοήθησε όσο έπρεπε τους παραγωγούς, ωστόσο τόνισε ότι «η γούνα είναι το από τα λίγα παραδείγματα εξωστρέφειας που έχει να επιδείξει η ελληνική οικονομία όλα τα προηγούμενα χρόνια».
Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναφέρθηκε στις διαπραγματευτικές προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση στο να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις γειτονικές χώρες, υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα ωφελήσει τη Δυτική Μακεδονία και την Καστοριά ειδικότερα και υπενθύμισε ότι η μεγάλη άνθιση του εμπορίου στη ακριτική περιοχή προέκυψε όταν είχε ανοικτούς ορίζοντες και οι έμποροι και επιχειρηματίες μπορούσαν να κινούνται ελεύθερα.
Απευθυνόμενος στον επιχειρηματικό κόσμο της Καστοριάς και της Σιάτιστας υπογράμμισε την αισιοδοξία του για το μέλλον, λέγοντας ότι «στην εξέλιξη της γούνας βλέπει κανείς τις προκλήσεις και τις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας».
Ζήτησε την νέα περίοδο που ξεκινά για την χώρα μετά τον Αύγουστο του 2018, «να διδαχτούμε και να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη γιατί θα ήταν η μεγαλύτερη ύβρις στις θυσίες του ελληνικού λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης