Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Δε δεχόμαστε να γίνουμε θύματα ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Δε δεχόμαστε να γίνουμε θύματα ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός κοινού μηνύματος της ΕΕ απέναντι στις ΗΠΑ
Σαφές μήνυμα έστειλε σήμερα (3/5) προς τις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, αναφορικά με το ζήτημα των εμπορικών εντάσεων, τονίζοντας πως οποιαδήποτε άλλη απόφαση πέραν της μόνιμης και πλήρους απαλλαγής της ΕΕ από τους δασμούς των ΗΠΑ δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.
Ειδικότερα, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, France 2, τόνισε ότι «πρέπει να σταθούμε σταθερά και ενωμένα απέναντι στις ΗΠΑ και να μεταφέρουμε ένα κοινό μήνυμα», το οποίο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά είναι ότι «πρέπει να υπάρξει μία συνολική και μόνιμη απαλλαγή, πέραν από την οποία δε θα υπάρξουν άλλες συνομιλίες».
Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει χορηγήσει απαλλαγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, μέχρι την 1η Ιουνίου 2018, με την πλευρά των Βρυξελλών ωστόσο να τονίζει ότι οι προθέσεις της Ουάσιγκτον δεν έχουν γίνει ακόμα σαφείς.
«Δε μπορούμε να δεχθούμε να είμαστε θύματα του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, γι αυτό ζητούμε μία πλήρη και οριστική απαλλαγή», διευκρινίζοντας εν συνεχεία ότι «είναι το υποχρεωτικό πέρασμα, χωρίς το οποίο δεν πρόκειται να υπάρξουν συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τους αμερικανούς».
Παράλληλα, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «όλοι θα βγουν χαμένοι από έναν εμπορικό πόλεμο», επαναδιατυπώνοντας τη θέση που διατηρεί η Κίνα επί του ζητήματος, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η επίσκεψη της αμερικανικής αντιπροσωπείας εμπορίου στο Πεκίνο.
Στόχος της συνάντησης είναι η επίλυση των εμπορικών διαφροών μεταξύ των δύο πλευρών, με τους αναλυτές ωστόσο να εκτιμούν ότι δε θα υπάρξει άμεση επίλυση του ζητήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης