Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tageszeitung: Η απάτη του Olaf...Schaeuble - Στα χνάρια του προκατόχου του ο νέος ΥΠΟΙΚ

Tageszeitung: Η απάτη του Olaf...Schaeuble - Στα χνάρια του προκατόχου του ο νέος ΥΠΟΙΚ
Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να διακρίνει κανείς εάν και πως σκοπεύει να αλλάξει την πολιτική λιτότητας που παραλίγο θα οδηγούσε την Ελλάδα στην καταστροφή
Για «εκλογική απάτη» του Οlaf Scholz κάνει λόγο σε πρωτοσέλιδο σχόλιό της η αριστερή γερμανική εφημερίδα Tageszeitung.
Μάλιστα ο σχολιαστής συνδυάζει το όνομα του γερμανού υπουργού Οικονομικών με το επίθετο του προκατόχου του, κάνοντας λόγο για «Olaf Schaeuble» με στόχο να καταδείξει ότι ο σοσιαλδημοκράτης δεν παρεκκλίνει από τη γραμμή του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού.
Η TAZ επισημαίνει τις ελπίδες που είχε καλλιεργήσει το SPD με αφορμή την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από έναν σοσιαλδημοκράτη – μεταξύ άλλων ότι «αυτός θα μπορούσε να αλλάξει την καταστροφική γερμανική πολιτική λιτότητας στην ΕΕ».
Όμως «ο Scholz κάνει τα πάντα προκειμένου να υπονομεύσει αυτές τις υποσχέσεις.
Δεν παρεκκλίνει ούτε χιλιοστό από την πολιτική του χριστιανοδημοκράτη προκατόχου του (…)».
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βερολίνου, «αυτό είναι ιδιαίτερα λυπηρό για την ευρωπαϊκή πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού.
Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να διακρίνει κανείς εάν και πως σκοπεύει να αλλάξει την πολιτική λιτότητας που παραλίγο θα οδηγούσε την Ελλάδα στην καταστροφή.
Ο Scholz αποφεύγει στις δημόσιες εμφανίσεις του επιμελώς να διαφοροποιηθεί από τον Schaeuble.
Αυτό δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας.
Εάν το SPD συνεχίσει την παλιά γνωστή συνταγή στην ΕΕ, θα πρόκειται για καταστροφή και τίποτε άλλο παρά εκλογική απάτη», τονίζει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης