Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η SUNLIGHT περιμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής - Κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του, λέει η διοίκηση

tags :
Η SUNLIGHT περιμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής - Κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του, λέει η διοίκηση
Οι ζημιές θα έχουν καταγραφεί σε διάστημα 20 ημερών
Σε διάστημα έως 20 ημερών θα έχουν καταγραφεί πλήρως οι ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο βιομηχανίας μπαταριών της Sunlight στο Νέο Όλβιο Ξάνθης.
Αυτό λένε πηγές  από την  πλευρά της διοίκησης της εταιρείας  που μίλησαν στο Banking News.
Ανέφεραν ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει τον πρώτο λόγο καθώς είναι η μόνη υπηρεσία που έχει εισέλθει στο χώρο του εργοστασίου από την στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς μέχρι την κατάσβεση της και διενεργεί έρευνα για τα αίτια της  πυρκαγιάς.  
Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι μέχρι την Παρασκευή 4 Μαΐου η διοίκηση ελπίζει να έχει μία «καλή» εικόνα για την κατάσταση στη μονάδα παραγωγής που βρέθηκε στο επίκεντρο της πύρινης λαίλαπας.
Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε μονάδα συσκευασίας μπαταριών που περιελάμβανε κυρίως πλαστικές συσκευασίες.
Την ίδια στιγμή το εμπορικό τμήμα της εταιρείας έχει αναλάβει να ενημερώσει τους πελάτες που ήταν σε αναμονή για την παραλαβή παραγγελιών.
Πάντως η διοίκηση της εταιρείας σε ανακοίνωση της ήταν κατηγορηματική αναφορικά με τους εργαζόμενους, που ανέφερε ότι θα διατηρηθούν στο ακέραιο όλες οι θέσεις εργασίας.  
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι που δούλευαν στο συγκεκριμένο τμήμα θα μετακινηθούν σε άλλα τμήματα του εργοστασίου. Το εργοστάσιο της Sunlight βρίσκεται σε μερική λειτουργία για τα τμήματα που δεν επλήγησαν από την πυρκαγιά.
Ο πρόεδρος του Ομίλου Olympia κ. Γιάννης Καραγιάννης σε γραπτή δήλωση του ανέφερε ότι «είμαστε πολύ περήφανοι για το εργοστάσιό μας που με τη συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια, αποτελεί το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και εξάγει σε όλο τον κόσμο.
Παρά το δυσάρεστο συμβάν, ο πρόεδρος του ομίλου διαβεβαιώνει ότι θα διατηρηθούν ακέραιες όλες τις θέσεις εργασίας, και θα αποκατασταθούν ταχύτατα οι ζημίες στο τμήμα του εργοστασίου που έχει πληγεί και θα το κάνουμε ακόμα καλύτερο από πριν. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε συστηματικά με τις τοπικές αρχές για οτιδήποτε χρειαστεί».
Αξίζει να αναφερθεί ότι η διοίκηση της εταιρείας είναι σε συνεργασία  με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Η διοίκηση προχώρησε με δική της πρωτοβουλία σε συνεργασία με εξειδικευμένη Περιβαλλοντική Τεχνική Συμβουλευτική εταιρεία για την άμεση διενέργεια πρόσθετων περιβαλλοντικών ελέγχων και μετρήσεων στην περιοχή του εργοστασίου.

Τα οικονομικά μεγέθη της SUNLIGHT το 2017

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου το 2017 ανήλθε σε €194,5 εκ., έναντι €153,9 εκ. το 2016, σημειώνοντας αύξηση 26% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω της μεγέθυνσης των μεριδίων αγοράς και του όγκου πωλήσεων στις μπαταρίες βιομηχανικών εφαρμογών αλλά και δευτερευόντως στην αύξηση της τιμής του μολύβδου.
Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας ανήλθε σε €222,8 εκ., έναντι €168,4 εκ. πέρυσι (αύξηση 32%).
Τα  προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA): Σε επίπεδο Ομίλου, το EBITDA ανήλθε στα €22 εκ. (€21,5 εκ. η Εταιρεία) σημειώνοντας αύξηση 28% (25% για την Εταιρεία), απόρροια τόσο της βελτίωσης στην μικτή κερδοφορία, σε συνδυασμό με την συγκράτηση και την αναλογικά μικρότερη αύξηση των εξόδων διάθεσης και διοίκησης.
Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου, διαμορφώθηκε στα €67,1 εκ. έναντι €75 εκ. την 31/12/2016.
Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2017, η Εταιρεία εξέδωσε ομολογιακό δάνειο, ύψους €50 εκ., €27 εκ. από το ομολογιακό δάνειο ύψους 50€ εκ. χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή υφιστάμενου ομιλικού δανεισμού.
Τέλος να σημειωθεί  ότι η διοίκηση του ΧΑ σταμάτησε τη διαπραγμάτευση των ομόλογων της εταιρείας λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο.   

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingenws.gr      
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης