Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν αναμονή της Fed - Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν αναμονή της Fed - Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα
Με οριακές μεταβολές άνοιξε η Wall Street, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed, αλλά και στον απόηχο των ισχυρών αποτελεσμάτων της Apple
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (2/5/2018) η Wall Street, εν αναμονή των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), αλλά και στον απόηχο των ισχυρών αποτελεσμάτων της Apple.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,1% στις 24.078 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε πτώση 0,1% στις 2.652 μονάδες και ο Nasdaq κινείτο οριακά υψηλότερα στις 7.132 μονάδες.


Οι επενδυτές δεν αναμένουν από τη Fed να προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων, ωστόσο θα μπορούσε να υπάρξει μια αλλαγή στη ρητορική της, που θα μπορούσε να προσφέρει ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με έρευνα του CNBC, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαΐου αλλά υπάρχουν 86% πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο.
Η μετοχή της Apple άνοιξε με ισχυρά κέρδη 3%, στον απόηχο των καλύτερων από ό,τι αναμενόταν αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χθες (1/5) η εταιρεία.
Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε αύξηση της τάξεως του 25% στα καθαρά κέρδη του α’ τριμήνου του 2018, στα 13,8 δισ. δολ. ή 2,73 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Τα έσοδα της μεγαλύτερης εισηγμένης της Wall Street ανήλθαν σε 61,1 δισ. δολ., κατά 16% αυξημένα σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, ξεπερνώντας επίσης τις προβλέψεις.
Παράλληλα, η εταιρεία πούλησε 52,2 εκατομμύρια iPhones στο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 53 εκατομμυρίων, με τα σχετικά έσοδα να ανέρχονται σε 38 δισ. δολ.
Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple, καθώς η εταιρεία συνιστά βαρόμετρο για τον τεχνολογικό κλάδο.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Snap καταρρέει, καταγράφοντας απώλειες άνω του 21% και υποχωρώντας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, καθώς η εταιρεία ανέφερε χθες αποτελέσματα σημαντικά υποδεέστερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η εταιρεία ανέφερε ζημίες 385,8 εκατ. δολ. για τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, έναντι ζημιών 2,21 δισ. δολ. του αντίστοιχου τριμήνου του 2017.
Τα έσοδα αυξήθηκαν σε 230,7 εκατ. δολ. την ίδια χρονική περίοδο, από 149,6 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.
Η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων είναι αρκετά ικανοποιητική μέχρι στιγμής.
Από τις εταιρείες του δείκτη S&P 500 που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα, το 79,1% έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον και την επικείμενη συνάντηση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για τον εμπορικό τομέα.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, θα βρεθεί στο Πεκίνο αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να έχει κρίσιμες επαφές με υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους, κατά τις οποίες θα κριθεί και η συνέχεια στην εμπορική διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας.
Σημειώνεται πως ο Trump έχει επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου ενώ έχει προαναγγείλει και δασμούς ύψους 150 δισ. δολ. σε κινεζικά προϊόντα.
Συνεπώς οι συναντήσεις του Mnuchin θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες για το εάν θα κλιμακωθεί ή θα αποκλιμακωθεί η εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς το Πεκίνο έχει καταστήσει σαφές πως σε περίπτωση που επιβληθούν νέα μέτρα, θα ανταποδώσει με τον ίδιο τρόπο.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, νέες ενδείξεις ανάκαμψης παρουσίασε η αμερικανική οικονομία τον Απρίλιο του 2018.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ADP, τον Απρίλιο 2018 δημιουργήθηκαν 204.000 νέες θέσεις εργασίας, με τους αναλυτές να είχαν εκτιμήσει ότι δεν θα ξεπερνούσαν τις 198.000.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή (4/5) ανακοινώνονται τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ από το υπουργείο Εργασίας της χώρας, με τις εκτιμήσεις να τοποθετούν τις νέες θέσεις (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) στις 195.000.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης