Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard Chartered: Ενισχύθηκαν κατά +20% τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο 2018, στα 1,26 δισ. δολ.

Standard Chartered: Ενισχύθηκαν κατά +20% τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο 2018, στα 1,26 δισ. δολ.
Τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +7,3% στα 3,87 δισ. δολ.
Ενισχύθηκαν τα κέρδη της βρετανικής τράπεζας Standard Chartered για το πρώτο τρίμηνο του 2018, δεχόμενα ώθηση από τα υψηλότερα έσοδα στον τομέα της διαχείρισης πλούτου.
Ειδικότερα, τα υποκειμενικά προ-φόρων κέρδη ενισχύθηκαν κατά +20% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017, στα 1,26 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που τα λειτουργικά έσοδα κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +7,3% στς 3,87 δισ. δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα από τον τομέα διαχείρισης πλούτου αυξήθηκαν στα 539 εκατ. δολ. έναντι 421 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Σε ότι αφορά τα έσοδα της τράπεζας από την Κίνα και τη Βόρεια Ασία, σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του +13% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη της Standard Chartered στο Χονγκ Κονγκ.
Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της τράπεζας, Bill Winters, «η ενθαρρυντική έναρξη του έτους δείχνει ότι παραμένουμε σταθερή στην πορεία που ξεδιπλώθηκε τον Φεβρουάριο και που θα μας οδηγήσει σε απόδοση 8% επί του μετοχικού κεφαλαίου μεσοπρόθεσμα».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε αυτό το όροσημο όσο πιο γρήγορα μπορούμε με ασφαλή και βιώσιμο τρόπο, ενώ παράλληαλ συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίας μας στους νέους και στους υπάρχοντες πελάτες μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης