Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έρευνα CNBC: Υψηλότερα επιτόκια και δυσκολότερες μέρες για τις μετοχές

Έρευνα CNBC: Υψηλότερα επιτόκια και δυσκολότερες μέρες για τις μετοχές
Σύμφωνα με έρευνα του CNBC, υπάρχουν 86% πιθανότητες για αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο του 2018
Ανοδικά κινείται το outlook για τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.
Σύμφωνα με έρευαν του CNBC, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαΐου αλλά υπάρχουν 86% πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο.
«Το ισχυρό οικονομικό momentum και η αύξηση των τιμών και των μισθών θα μπορούσε να αναγκάσει τη Fed να προχωρήσει σε τρεις ακόμα αυξήσεις επιτοκίων φέτος» επισημαίνει ο Kathy Bostjancic της Oxford Economics.
«Με τον πληθωρισμό να ενισχύεται και την οικονομία να αυξάνει ταχύτητα, η Fed δεν έχει κανέναν λόγο να πολεμήσει την αγορά» επισημαίνει ο Lynn Reaser από το Point Loma Nazarene University, ενώ προσθέτει «περιμένετε σταθερές αυξήσεις επιτοκίων κάθε τρίμηνο».
Εν τω μεταξύ για δεύτερη φορά, οι συμμετέχοντες στην έρευνα του CNBC περιόρισαν το outlook για τις μετοχές τόσο για το 2018 όσο και για το 2019.
Το σημερινό outlook για τον S&P 500 στις 2.787 μονάδες στο τέλος του τρέχοντος έτους είναι 150 μονάδες ή 5% χαμηλότερα από το outlook του Ιανουαρίου.
Ωστόσο, οι ερωτηθέντες εξακολουθούν να βλέπουν τις μετοχές να αυξάνονται κατά 7,5% από τα σημερινά επίπεδα σε 2,879 μέχρι το τέλος του 2019.
«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η μεταβλητότητα συμβαίνει καθώς η Fed πλησιάζει περισσότερο στη σύσφιξη πολιτικής» δήλωσε ο Peter Boockvar, Επικεφαλής Επενδυτικής Υπηρεσίας στην Bleakley Advisory Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης