Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο – Κανείς δεν συζητά για προληπτική γραμμή

Παπαδημούλης: Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο – Κανείς δεν συζητά για προληπτική γραμμή
Δεν τίθεται θέμα παράτασης των μνημονίων υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η έξοδος από τα μνημόνια θα γίνει τον ερχόμενο Αύγουστο διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας πως κανείς δεν συζητά για προληπτική γραμμή και ούτε τίθεται θέμα παράτασης των μνημονίων.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Παπαδημούλης ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοσθούν νωρίτερα τα μέτρα τα οποία έχουν προβλεφθεί για το 2020 και υπογράμμισε ότι «το ΔΝΤ μετακινείται στις προβλέψεις του και έρχεται πιο κοντά στης Ελλάδας και της Κομισιόν».
«Όσοι πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος έχουν διαφορές μεταξύ τους, κάνουν μεγάλο λάθος.
Οι πάντες στην Ευρώπη, ακόμη και οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, τους αντιλαμβάνονται ως φορείς ενός αριστερού ρεαλισμού που οδηγεί τη χώρα στο να βγει από τα μνημόνια» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος σχετικά με το ελληνικό χρέος, είπε ότι «το μόνο που μένει να διευκρινιστεί είναι η περαιτέρω ελάφρυνση του, που θα μας επιτρέψει να δανειστούμε με χαμηλότερα επιτόκια από τις αγορές και θα δώσει σήμα ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της καθαρό ορίζοντα».
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν προς το τέλος της τετραετίας και υποστήριξε ότι το καλύτερο σενάριο είναι οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές.
«Η εκλογολογία είναι επιζήμια για τη χώρα.
Προέχει να βγούμε από τα μνημόνια να προχωρήσει το αναπτυξιακό σχέδιο και το 2019 να επανεκτιμήσουμε όλα τα δεδομένα.
Οι εκλογές θα είναι ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει» είπε ο κ.Παπαδημούλης, αναφέροντας πως «η πολιτική αντιπαράθεση και ο διάλογος να επικεντρωθούν στην επόμενη μέρα».
«Στη νέα εποχή να ενισχύσουμε την κουλτούρα της συνεργασίας.
Και αυτό αφορά ακόμη περισσότερο τις αυτοδιοικητικές εκλογές», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης