Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θεοχάρης: Οι επενδύσεις – κλειδί για την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα

Θεοχάρης: Οι επενδύσεις – κλειδί για την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα
«H ευελιξία και η αποτελεσματικότητα στις επενδύσεις, στην επιχειρηματικότητα, στην εργασία και στο κοινωνικό κράτος μπορούν να διαμορφώσουν τις συνθήκες για να παράξει ξανά η Ελλάδα ευημερία», σημείωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
«Οι επενδύσεις αποτελούν το κλειδί για την αναπτυξιακή μας διαδικασία και την επαναφορά της κανονικότητας. Επενδύσεις όμως δε μπορεί να έρθουν με τα λόγια. Όσο μας βοήθησε η μετονομασία της τρόικας σε θεσμούς άλλο τόσο θα μας βοηθήσει η μετονομασία του μνημονίου και της επιτήρησης σε καθαρή έξοδο», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης κατά την ομιλία του στο money show της Θεσσαλονίκης.
«Χωρίς διψήφιους ρυθμούς στις επενδύσεις, ώστε αυτές σύντομα να αντιπροσωπεύουν το 20% του ΑΕΠ από 9% σήμερα, δε θα επιτύχουμε ρυθμούς μεγέθυνσης της τάξεως του 4%.
Δε θα μειώσουμε την ανεργία κάτω του 14%», πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης συμπληρώνοντας ότι «η ευελιξία και η αποτελεσματικότητα στις επενδύσεις, στην επιχειρηματικότητα, στην εργασία και στο κοινωνικό κράτος μπορούν να διαμορφώσουν τις συνθήκες για να παράξει ξανά η Ελλάδα ευημερία, προοπτικές και ελπίδα για τους νέους ανθρώπους».
Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε επιγραμματικά στη μελέτη που έκανε σε συνεργασία με τη ΔιαΝΕΟσις και θα παρουσιάσει και στη Θεσσαλονίκη στις 9 Μαΐου, για τους 5 «δράκους» που εμποδίζουν την ανάπτυξη στη χώρα.
«Προκρίνουμε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος με μείωση των κύριων εισφορών κατά 30% και κεφαλαιοποιητικό πυλώνα στις επικουρικές συντάξεις.
Εισηγούμαστε την απλοποίηση της φορολογίας με ενοποίηση και μείωση συντελεστών (20%) και μια σειρά από θεσμικές αλλαγές όπως ενιαία είσπραξη φορολογικών και ασφαλιστικών πληρωμών, ηλεκτρονική διασύνδεση επιχειρήσεων, ριζική ανακατανομή αρμοδιοτήτων ΔΟΥ, υποχρεωτική τήρηση ηλεκτρονικής τιμολόγησης και κλειστής αποθήκης, σύσταση θέσης Γενικού Εφόρου».
«Η Ελλάδα υπήρξε ο χαμένος της 3ης τεχνολογικής επανάστασης, ενώ έχασε την ευκαιρία να μετασχηματισθεί παραγωγικά στα δύο τελευταία ανοδικά κύματα των αγορών των τελευταίων 20 ετών. Δεν πρέπει να χάσει και την ευκαιρία της 4ης τεχνολογικής επανάστασης», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης