Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν για τη Συρία - Θα παράσχουν στήριξη στον Assad κατά των τρομοκρατών

Συνάντηση Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν για τη Συρία - Θα παράσχουν στήριξη στον Assad κατά των τρομοκρατών
Θα συνεργαστούν για να βοηθήσουν τον συριακό λαό για να υπάρξει μια νέα ώθηση για την επίτευξη πολιτικής λύσης
Ρωσία, Τουρκία και Ιράν συναντήθηκαν σήμερα (28/4) στη Μόσχα για να επαναπροσδιορίσουν τις κινήσεις τους ώστε να βοηθήσουν τη Δαμασκό να καθαρίσει τη Συρία από τους τρομοκράτες.
Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov στη διάρκεια συνάντησής του στη Μόσχα με τους ομολόγους του από την Τουρκία και το Ιράν.
Στην ίδια συνάντηση, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Melvut Cavusoglu υποστήριξε πως οποιαδήποτε στρατιωτική λύση στη Συρία θα ήταν παράνομη και μη βιώσιμη, ενώ τόνισε πως η χώρα του, η Ρωσία και το Ιράν θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να βοηθήσουν τον συριακό λαό και πως χρειάζεται μια υπάρξει μια νέα ώθηση για την επίτευξη πολιτικής λύσης.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν συνεδριάζουν σήμερα στη Μόσχα αναζητώντας μια διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία.
Η Μόσχα και η Τεχεράνη, που υποστηρίζουν τη Δαμασκό, και η Άγκυρα, που υποστηρίζει Σύριους αντάρτες, είναι οι ανάδοχοι της διαδικασίας της Αστάνα, η οποία επέτρεψε κυρίως τη δημιουργία στη Συρία τεσσάρων "ζωνών αποκλιμάκωσης".
Όμως η αναζήτηση μιας διευθέτησης της συριακής σύγκρουσης, η οποία από το 2011 έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 350.000 ανθρώπους, καθυστερεί κυρίως λόγω των αντιφατικών συμφερόντων της Μόσχας, της Άγκυρας και της Τεχεράνης και τις διαφορές όσον αφορά την τύχη του Σύριου προέδρου Assad.
Η προηγούμενη συνάντηση κορυφής των τριών χωρών χρονολογείται από τις αρχές Απριλίου στην Άγκυρα. Οι πρόεδροι Putin, Erdoagn και Rohani είχαν δεσμευθεί να συνεργασθούν για την επίτευξη μιας "βιώσιμης κατάπαυσης του πυρός" στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης