Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Κλειστά κράτησε ο Scholz τα χαρτιά του για την Ελλάδα - Να λυθούν πολλά ζητήματα

DW: Κλειστά κράτησε ο Scholz τα χαρτιά του για την Ελλάδα - Να λυθούν πολλά ζητήματα
Δεν αναφέρθηκε  σε συγκεκριμένα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν στο θέμα της Ελλάδας
Δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τη  Ελλάδα στην  πρώτη του εμφάνιση στο Eurogroup της Σόφιας (27/4), ο νέος υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz.
Μπορεί το χθεσινό Eurogroup στη Σόφια, όπως αναμενόταν, να μην κατέληξε σε αποφάσεις για τους ακριβείς χειρισμούς στο θέμα της Ελλάδας μετά τη λήξη του τρέχοντος δανειακού προγράμματος το καλοκαίρι, ωστόσο, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz, τόνισε ότι μέχρι τότε θα πρέπει να διευθετηθούν πολλά θέματα.
 «Πρέπει να λύσουμε πολλά ζητήματα μέχρι το φετινό καλοκαίρι.
Έχουμε μόνο λίγες ημέρες και εβδομάδες στη διάθεσή μας, και γι' αυτό είναι ορθό και σημαντικό να συζητήσουμε με πολλούς σε προσωπικό επίπεδο. Αξιοποιώ λοιπόν την ευκαιρία όχι απλά για να συμμετάσχω στη συνάντηση του Eurogroup, αλλά και για πολλές διμερείς συνομιλίες ούτως ώστε να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε που μπορεί να επιτευχθεί από κοινού μια καλή λύση», επισήμανε ο Olaf Scholz, μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD από τη Σόφια.
Ο ίδιος, όπως σημειώνει η Deutsche Welle , δεν αναφέρθηκε πάντως σε συγκεκριμένα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν στο θέμα της Ελλάδας.
Άλλωστε, το φλέγον ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους δεν συζητήθηκε τελικά, παρόλο που ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να τεθεί στο τραπέζι του Eurogroup.

Περίμεναν τα πρώτα δείγματα γραφής του Scholz

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόταν από τους ομολόγους του και όχι μόνο, η χθεσινή πρεμιέρα του Olaf Scholz, καθώς σύμφωνα με την Deutsche Welle, όλοι περίμεναν τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου υπουργού Οικονομικών με την προσδοκία να απαντήσουν στο ερώτημα εάν και κατά πόσο θα αποκλίνει από την αυστηρή γραμμή του προκατόχου του, Wolfgang Schaeuble.
Στην ερώτηση που του έθεσε ο γερμανός ανταποκριτής στη Σόφι για το «πόσος Schaeuble κρύβεται μέσα στον Scholz , ο γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «η γερμανική πολιτική έθεσε τον στόχο να μεριμνά στη Γερμανία για ισορροπημένους προϋπολογισμούς.
Όταν κάνουμε πολιτική στην Ευρώπη, το πράττουμε με τη λογική να μεριμνούμε, για παράδειγμα, για ένα σταθερό τραπεζικό σύστημα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συνεχιστεί η γραμμή των σφιχτών δημοσιονομικών εντός και εκτός γερμανικών συνόρων, που ακολουθούσε πιστά ο Schaeuble.
Μάλιστα, ο Scholz εκφράστηκε θετικά για την πρεμιέρα του στο Eurogroup, χωρίς να κρύψει  ότι υπάρχουν διαφορές και μεταξύ των εταίρων.
Όπως ανέφερε «νιώθω ότι έγινα δεκτός με πολύ φιλικό τρόπο.
Πολλοί χαίρονται για τις συνομιλίες και πιστεύω ότι η εξέλιξη των συζητήσεων δείχνει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με εποικοδομητικό τρόπο.
Είναι σαφές ότι υπάρχουν διαφορετικές αφετηρίες, αλλά στο πλαίσιο της δημοκρατικής πολιτικής είναι καλύτερα να είναι κανείς συνηθισμένος σε κάτι τέτοιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης