Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Ενισχυμένη παρακολούθηση μετά το μνημόνιο χωρίς προαπαιτούμενα - Στις 21/6 ολοκληρώνεται η συζήτηση για το χρέος

Τσακαλώτος: Ενισχυμένη παρακολούθηση μετά το μνημόνιο χωρίς προαπαιτούμενα - Στις 21/6 ολοκληρώνεται η συζήτηση για το χρέος
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ξεκαθάρισε ότι το μετα-μνημονιακό καθεστώς δεν θα περιλαμβάνει προαπαιτούμενα και αξιολογήσεις
Για ενισχυμένη παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας μετά τη λήξη του προγράμματος έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στη Σόφια.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η εποπτεία αυτή δεν θα περιλαμβάνει προαπαιτούμενα και αξιολογήσεις, ενώ τόνισε ότι η συζήτηση σχετικά με το ελληνικό χρέος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Ιουνίου.
Εξάλλου, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την πορεία του σημερινού (27/4/2018) Eurogroup.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, υπογραμμίστηκε ότι όλα θα τελειώσουν 21 Ιουνίου που είναι αυτό που θέλαμε.
Στις 14 Μαΐου οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα για να λήξει μέχρι το Eurogroup του Μαΐου η τεχνική συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το μεταμνημονιακό καθεστώς τόνισε ότι «θα έχουμε μια ενισχυμένη παρακολούθηση που ουδεμία σχέση έχει με πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις.
Δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν θα υπάρχουν εκταμιεύσεις, δεν υπάρχει πρόγραμμα».
Εν τω μεταξύ, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι εμφανίστηκαν ευχαριστημένοι σχετικά με το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν πολύ ευχαριστημένοι με την αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσιάσαμε.
Πήραμε επαίνους ότι κάνουμε κάτι που θα έχει αξιοπιστία όχι μόνο στις αγορές αλλά και στην Ελληνική κοινωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης