Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το α΄ τρίμηνο 2018 - Κατώτερα των προσδοκιών τα στοιχεία

Γαλλία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το α΄ τρίμηνο 2018 - Κατώτερα των προσδοκιών τα στοιχεία
Η οικονομία της Γαλλία αναπτύχθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς από το γ΄ τρίμηνο του 2016
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομία για το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (27/4) στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, εγείροντας ερωτήματα αναφορικά με τη μακροπρόθεσμη δυναμική της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε μόλις κατά 0,3% για τους πρωτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, ενώ το 2017 βρισκόταν σταθερά πάνω από το 0,5%, γεγονός που σημαίνει ότι η γαλλική οικονομία κατέγραψε τους βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από το τρίτο τρίμηνο του 2016.
Παράλληλα, τα στοιχεία δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν ανάπτυξη του γαλλικού ΑΕΠ κατά 0,4%, ενώ παράλληλα έρχονται να προστεθούν στα ήδη μετριοπαθή στοιχεία σχετικά με τη βιομηχανική παραγωγή και τις καταναλωτικές δαπάνες.
Σε ότι αφορά τις επενδύσεις των επειχηρήσεων, αυτές επιβραδύνθηκαν στο 0,5%, έναντι 1,6% το τελευταίο τρίμηνο του 2017, με τις επενδύσεις στον μεταποιητικό κλάδο να υποχωρούν κατά -0,9% σε τριμηνιαία βάση.
Οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αποτελούν παραδοσιακό «γρανάζι» για την οικονομία της Γαλλίας, αυξήθηκαν μόλις κατά +0,2%, την ίδια στιγμή που οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά -0,1% σε τριμηνιαία βάση.
Τα σημάδια αδυναμίας κατά την έναρξη του 2018 έρχονται σε μία χρονική περίοδο όπου η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει αυξημένα προβλήματα αναφορικά με την αστάθεια στις συναλλαγματικές αγορές, την άνοδο στις τιμέων των πρώτων υλών, καθώς και τις εμπορικές διαφορές με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης