Τελευταία Νέα
Χρηστικό

Mικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Ποιος πληρώνει τα λάθη, τις παραλείψεις και την οικονομική ζημιά;

tags :
Mικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Ποιος πληρώνει τα λάθη, τις παραλείψεις και την οικονομική ζημιά;
Ένα πρόγραμμα Ασφάλισης Ευθύνης Στελεχών (D&O) σήμερα κοστίζει ελάχιστα και θωρακίζει την επιχείρησή σας.
Οι κίνδυνοι στους οποίους εκτίθεται καθημερινά μία μικρομεσαία επιχείρηση αυξάνονται συνεχώς και γίνονται όλο και πιο σύνθετοι.
Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά και η θέσπιση αυστηρότερης νομοθεσίας όσον αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, στην προάσπιση των δικαιωμάτων του καταναλωτή, στη ρύπανση του περιβάλλοντος κ.λπ. εγείρουν μεγάλες προκλήσεις, απέναντι στις οποίες οφείλουν να θωρακιστούν οι επιχειρήσεις, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν πληθύνει οι δικαστικές διεκδικήσεις σε βάρος στελεχών διοίκησης επιχειρήσεων και αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ στο άμεσο μέλλον. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, καθίσταται επιτακτική ανάγκη η Ασφάλιση Ευθύνης Στελεχών, ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν νομική υπηρεσία ή υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου, δεδομένου ότι η έγερση σημαντικών οικονομικών αξιώσεων από τρίτους (εργαζόμενοι, πελάτες, προμηθευτές κ.λπ.) μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της επιχείρησης.
Τα προγράμματα Ασφάλισης Ευθύνης Στελεχών που διατίθενται στην αγορά καλύπτουν κινδύνους που μπορεί να προέλθουν από λάθη και παραλείψεις των στελεχών κατά την άσκηση των διοικητικών τους καθηκόντων, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία, αλλά και τη φήμη της επιχείρησης. Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικούς από αυτούς τους κινδύνους:
• αθέμιτος ανταγωνισμός
• λανθασμένη απεικόνιση οικονομικών στοιχείων
• κακή διαχείριση
• παραβίαση προσωπικού απορρήτου και προσωπικών δεδομένων
• μεροληπτική διάκριση ή συμπεριφορά
• σεξουαλική παρενόχληση
• πρόκληση ηθικής βλάβης
• παραπλανητικές δηλώσεις ή δημοσιεύσεις
• παράβαση κανόνων πνευματικής ιδιοκτησίας
• καταχρηστική απόλυση
• παράνομη πράξη ή παράλειψη
• παράβαση καθήκοντος
Ένα από τα προγράμματα Ασφάλισης Ευθύνης Στελεχών που κυκλοφορούν είναι και το Safe Management της Eurolife ERB Ασφαλιστικής. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και καινοτόμο πολυασφαλιστήριο, που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες, αλλά και τις δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα το Safe Management προστατεύει τις επιχειρήσεις από οικονομικές αξιώσεις που μπορούν να εγείρουν τρίτοι, από λάθη και παραλείψεις που ενδεχομένως να συμβούν στο πλαίσιο άσκησης των διοικητικών καθηκόντων των στελεχών τους. Επιπρόσθετα καλύπτει την Αστική Ευθύνη της εταιρίας από τη λειτουργία των κτηριακών της εγκαταστάσεων, την οικονομική ζημιά που μπορεί να προέλθει από απιστία των υπαλλήλων της, καθώς και από κλοπή χρημάτων λόγω διάρρηξης χρηματοκιβωτίου, ληστείας ταμείου και μεταφοράς χρημάτων.
Το κόστος του προγράμματος είναι ιδιαίτερα προσιτό και διαμορφώνεται ανάλογα με τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης και τα ασφαλιζόμενα ποσά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για επιχείρηση με ετήσιο κύκλο εργασιών έως 1,5 εκ. ευρώ το ετήσιο ασφάλιστρο ανέρχεται σε €785 για τις ακόλουθες καλύψεις:
€250.000 για Ευθύνη Διευθυντών & Στελεχών
€50.000 για Ευθύνη Εταιρίας από Λάθη και Παραλείψεις
€30.000 για Γενική Αστική Ευθύνη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης