Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το πετρέλαιο εισέρχεται σε «εποχή αυτοσυγκράτησης» καθώς τα κέρδη ανακάμπτουν

Goldman Sachs: Το πετρέλαιο εισέρχεται σε «εποχή αυτοσυγκράτησης» καθώς τα κέρδη ανακάμπτουν
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, το πετρέλαιο εισέρχεται σε μια νέα φάση στον επενδυτικό κύκλο
Οι τιμές του πετρελαιου αυξάνονται, τα κέρδη των μεγάλων πετραλαιοπαραγωγών κινούνται ανοδικά, αλλά η βιομηχανία του πετρελαίου εισέρχεται περισσότερο σε μια «εποχή αυτοσυγκράτησης» παρά σε μια εποχή επέκτασης, σύμφωνα με τον Michele Della της Goldman Sachs.
«Το πετρέλαιο περνάει μέσα από έναν πλήρη μετασχηματισμό.
Νομίζουμε ότι εισέρχεται σε μια εντελώς νέα φάση στο επενδυτικό μέγα-κύκλο, αυτό που αποκαλούμε "εποχή αυτοσυγκράτησης" σε αντίθεση με την "εποχή της επέκτασης" που έχουμε δει στην πρώτη δεκαετία της δεκαετίας του 2000» επισημαίνει.
Ο Della Vigna δήλωσε ότι η «αυτοσυγκράτηση» παρατηρήθηκε στον τομέα των επενδύσεων και αυτό θα δημιουργήσει ένα χάσμα στην παραγωγή τα επόμενα έτη και μια «πολύ, πολύ σφιχτή αγορά το 2020».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ενοποίηση «είναι απολύτως βασικό στοιχείο σε αυτό το στάδιο του κύκλου», αλλά δεν ανέφερε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου αυτό μπορεί να συμβεί.
Οι παρατηρητές της αγοράς πετρελαίου εξακολουθούν να παρακολουθούν τη σταδιακή ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλών τιμών πετρελαίου, λόγω της επιδείνωσης της παγκόσμιας προσφοράς και της έλλειψης ζήτησης.
Η πτώση των τιμών του πετρελαίου ζημίωσε πολύ τις πετρελαϊκές εταιρείες που αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε πολλές περικοπές επενδύσεων σε μακροπρόθεσμα έργα εν μέσω ενός αβέβαιου μέλλοντος για τις τιμές του πετρελαίου.
Οι αναλυτές όπως ο Della Vigna προειδοποιούν ότι η έλλειψη επενδύσεων θα μπορούσε να βλάψει τη βιομηχανία και στη συνέχεια τους καταναλωτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης