Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απροσδόκητη άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Απρίλιο 2018, στις 101 μονάδες

Γαλλία: Απροσδόκητη άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Απρίλιο 2018, στις 101 μονάδες
Η άνοδος στην καταναλωτική εμπιστοσύνη της Γαλλίας ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο ρου 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (25/4) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της INSEE διαμορφώθηκε στις 101 μονάδες, έναντι 100 μονάδων τον Μάρτιο του 2018, που ήταν και ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από τη Wall Street Journal ανέμεναν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στις 99 μονάδες για τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.
Ωστόσο, σύμφωνα με την INSEE, ο δείκτης που μετρά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών σε σχέση με την οικονομική τους κατάσταση και την ικανότητά τους να εξοικονομούν παρουσίασε ελάχιστες μεταβολές σε μηνιαία βάση.
Σε ότι αφορά τον δείκτη βιοτικού επιπέδου των καταναλωτών της Γαλλίας, αυτός βελτιώθηκε σε σύγκριση με τον Μάρτιο, ενώ ελαφρά άνοδο κατέγραψαν και οι προδοκίες των καταναλωτών σε ότι αφορά την ανεργία.
Στον αντίποδα, ο δείκτης που μετρά τις προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό στη χώρας κατέγραψε πτώση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης