Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση του επιχειρηματικού κλίματος για τον Απρίλιο 2018 - Στις 102,1 μονάδες ο δείκτης Ifo

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση του επιχειρηματικού κλίματος για τον Απρίλιο 2018 - Στις 102,1 μονάδες ο δείκτης Ifo
Η πτώση που σημειώθηκε στο επιχειρηματικό κλίμα της Γερμανία ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Μεγαλύτερη του αναμενομένου ήταν η πτώση που σημειώθηκε στην αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων στη Γερμανία για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (24/4) στοιχεία του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, καθώς η επιβράδυνση της οικονομία συνεχίζεται κατά το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo υποχώρησε στις 102,1 μονάδες, έναντι 103,3 μονάδων τον Μάρτιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση του δείκτη να περιοριστεί στις 102,8 μονάδες.
Ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση κατέγραψε επίσης πτώση στις 105,7 μονάδες, έναντι 106,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, αποτυγχάνοντας να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των αναλυτών, στις 106,5 μονάδες.
Σε ότι αφορά τις προσδοκίες των επιχειρήσεων για τους ερχόμενους μήνες, ο σχετικός δείκτης μειώθηκε στις 98,7 μονάδες, έναντι 100 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, καθώς και έναντι 99,5 μονάδων που ήταν οι προβλέψεις των οικονομολόγων.
«Το υψηλό ηθικό μεταξύ των γερμανικών επιχειρήσεων έχει εξατμιστεί», σχολίασε ο πρόεδρος του Ifo, Clemens Fuest, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η γερμανική οικονομία επιβραδύνεται».
Σημειώνεται ότι το ινστιτούτο άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος για τον Απρίλιο, αναδιοργανώνοντας τον δείκτη και συμπεριλαμβάνοντας και τον κλάδο υπηρεσιών.
Ο κλάδος υπηρεσιών αντιπροσωπεύει περίπου το 60% της γερμανικής οικονομίας, την ίδια στιγμή που ο δείκτης βασιζόταν μέχρι πρότινως στους κλάδους μεταποίησης, κατασκευών, χονδρικής και λιανικής πώλησης.
Οι παραπάνω αλλαγές είχαν ως αποτέλεσμα ο δείκτης να αναπροσαρμοστεί στις 103,3 μονάδες, έναντι 114,7 μονάδων που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης