Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση του επιχειρηματικού κλίματος για τον Απρίλιο 2018, στις 108 μονάδες

Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση του επιχειρηματικού κλίματος για τον Απρίλιο 2018, στις 108 μονάδες
Τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα της Γαλλίας αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Υποχώρησε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γαλλία, σε μηνιαία βάση, για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (24/4) στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, καθώς οι επιχειρήσεις εμφανίστηκαν λιγότερο αισιόδοξες αναφορικά με τις προοπτικές δραστηριότητας για τους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στις 108 μονάδες, έναντι 109 μονάδων τον Μάρτιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Παράλληλα, ο σχετικός δείκτης, ο οποίος αφορά των σύνολο των επιχειρήσεων στους βασικούς κλάδους παραγωγής, υποχώρησε κατά μία μονάδα για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
Σε ότι αφορά το επιχιερηματικό κλίμα στον μεταποιητικό κλάδο επίσης σημείωσε πτώση, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 109 μονάδες, έναντι 110 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμοί που οι οικονομολόγοι οι οποίοι ερωτήθηκαν από τον Dow Jones ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος στις 110 μονάδες.
Οι επιχειρήσεις του μεταποιητικούς κλάδου εμφανίστηκαν λιγότερο αισιόδοξες και για τις προοπτικές παραγωγής του κλάδου, με τον σχετικό υποδείκτη να υποχωρεί στις 24 μονάδες, έναντι 26 μονάδων τον Μάρτιο 2018.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την πτώση που σημειώθηκε στους δύο βασικούς δείκτες, αμφότεροι παραμένουν υψηλότερα σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 100 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης