Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Η Βρετανία εμμένει στα σχέδια για αποχώρηση από την τελωνειακή ένωση της ΕΕ

May: Η Βρετανία εμμένει στα σχέδια για αποχώρηση από την τελωνειακή ένωση της ΕΕ
Η Βρετανία εμμένει στις προτάσεις της για τη διευκόλυνση του εμπορίου με την ΕΕ μετά το Brexit, δήλωσε η Theresa May
Η Βρετανία εμμένει στις προτάσεις της για τη διευκόλυνση του εμπορίου με την ΕΕ μετά το Brexit, δήλωσε σήμερα (23/4/2018) η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, απορρίπτοντας εικασίες ότι τα σχέδια εγκατάλειψης της τελωνειακής ένωσης διχάζουν και πάλι την παράταξή της.
Όπως σημειώνει το «Reuters», η ήττα της κυβέρνησης στο Άνω Σώμα του βρετανικού κοινοβουλίου, Βουλή των Λόρδων, την περασμένη εβδομάδα, έθεσε εκ νέου εν αμφιβόλω τη δέσμευση της May να εγκαταλείψει η χώρα της την τελωνειακή ένωση.
Η κυβέρνηση έχει προτείνει δύο τρόπους για να διασφαλιστεί ότι το εμπόριο θα συνεχιστεί «όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα» με την ΕΕ μόλις λήξει η μεταβατική περίοδος μετά την αποχώρησή της τον Μάρτιο του 2019.
Η ΕΕ απέρριψε και πάλι μία από αυτές την περασμένη εβδομάδα.
«Έχουμε καταθέσει προτάσεις που θα οδηγήσουν σε σύνορα χωρίς προσκόμματα και θα μας επιτρέψουν να κάνουμε εμπορικές συμφωνίες με τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε η May σε δημοσιογράφους.
«Νομίζω ότι θα είναι η καλύτερη θέση για το Ηνωμένο Βασίλειο και πάνω σε αυτό εργαζόμαστε», πρόσθεσε η ίδια.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπός της βρετανίδας πρωθυπουργού είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση παρουσίασε τις επιλογές- μια τελωνειακή συνεργασία ή μια εξορθολογισμένη τελωνειακή συμφωνία - σχεδόν πριν από έναν χρόνο και ότι «κινείται ενωμένη σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης