Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 2 εβδομάδων υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω ασθενούς επιχειρηματικού κλίματος, στα 1,2229 δολ.

Σε χαμηλά 2 εβδομάδων υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου λόγω ασθενούς επιχειρηματικού κλίματος, στα 1,2229 δολ.
Τα υποτονικά στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη δεν κατάφεραν να ωθήσουν το ευρώ υψηλότερα
Σημαντική πτώση καταγράφει κατά την έναρξη της εβδομάδας το ευρώ, εν μέσω σημαντικής ανάκαμψης του αμερικανικού δολαρίου, την ίδια στιγμή που τα στοιχεία για τον ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης δεν κατάφεραν να ωθήσουν το ευρώ υψηλότερα.
Ειδικότερα, περί τις 2:02 μ.μ. το ευρώ υποχωρεί κατά -0,48% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,2229 δολ. γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Για τον Απρίλιο του 2018, το επιχειρηματικό κλίμα της Ευρωζώνης παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με τον δείκτη PMI να διαμορφώνεται στις 55,2 μονάδες, παραμένοντας μακριά από τα πολυετή υψηλά επίπεδα του 2017.
Τόσο ο μεταποιητικός κλάδος, όσο και ο κλάδος υπηρεσιών, συνέχισαν να αναπτύσσονται, με τους ρυθμού ανόδου ωστόσο να είναι υποτονικοί σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, ενώ οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων 15 μηνών.
Παράλληλα, η δημιουργία νέων επιχειρήσεων για τον κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε σε χαμηλά οκτώ ετών, εν μέσω υποτονικής ζήτησης τόσο στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, όσο και στο εξωτερικό.
Σε σύγκριση με τη στερλίνα, το ευρώ υποχωρεί κατά -0,16% στις 0,8762 στερλίνες, την ίδια στιγμή που παραμένει οριακά αμετάβλητο σε σύγκριση με το γεν Ιαπωνίας, στα 132,35 γεν.
Από την άλλη πλευρά, το αμερικανικό δολάριο πραγματοποιεί «ράλι» μετά τις πιέσεις των προηγούμενων ημερών, με τον δείκτη αμερικανικού δολαρίου να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα από την 1η Μαρτίου του 2018, και συγκεκριμένα στο +0,43% και τις 90,47 μονάδες.
Καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις υποχωρούν σταδιακά, οι επενδυτές απομακρύνονται από το γεν Ιαπωνίας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο του δολαρίου σε υψηλά δύο μηνών έναντι του γεν, και συγκεκριμένα στο +0,51% και τα 108,21 γεν.
Η στερλίνα υποχωρεί κατά -0,32% έναντι του δολαρίου, στα 1,3957 δολ. διευρύνοντας τις απώλειες της τάξεως του -1,71% που σημείωσε κατά την προηγούμενη εβδομάδα.
Καθοριστικό ρόλο για τις πιέσεις στη στερλίνα διαδραμάτισε η δήλωση από την πλευρά της Bank of England ότι η άνοδος των επιτοκίων ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί κατά την ερχόμενη συνεδρίαση του Μαΐου 2018, μετά τα ασθενέσθερα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης