Διεθνή

Le Monde: Απεργίες 23-24/4 στην Air France και τους κρατικούς σιδηρόδρομους (SNCF) στη Γαλλία

Le Monde: Απεργίες 23-24/4 στην Air France και τους κρατικούς σιδηρόδρομους (SNCF) στη Γαλλία
Το συνδικάτο των εργαζομένων της AirFrance ζητάει αυξήσεις μισθών 5,1%, ενώ οι εργαζόμενοι στον SNCF διαμαρτύρονται για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού
Η εβδομάδα που αρχίζει θα σημαδευτεί από δύο μέρες απεργίας, τη Δευτέρα 23 /4 και την Τρίτη 24/4, για την AirFrance και τους κρατικούς σιδηρόδρομους της Γαλλίας (SNCF), υπενθυμίζει η Le Monde.
H διεύθυνση της AirFrance διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι το 75% των πτήσεων αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν κανονικά, ενώ από πλευράς SNCF έγινε γνωστό ότι έχει διασφαλιστεί το 35% των δρομολογίων των TGV (τρένα μεγάλης ταχύτητας), το 30% των Intercity και το 40% των υπόλοιπων τρένων.
Πιο αναλυτικά, από το 75% των πτήσεων της AirFrance που θα γίνουν κανονικά τη Δευτέρα 23/4, το 65% αφορά μακρινές και μεσαίας αποστάσεως πτήσεις από το αεροδρόμιο Charles de Gaulles και το 85% μιρκής απόστασης πτήσεις από το αεροδρόμιο του Orly.
Εδώ και εφτά εβδομάδες το συνδικάτο των εργαζομένων στην Air France ζητούσε αυξήσεις μισθών 6%, αλλά την τελευταία εβδομάδα μείωσε τις απαιτήσεις του στο 5,1%.
Τις αυξήσεις ζητούν πιλότοι, αεροσυνοδοί και προσωπικό εδάφους.
Η διεύθυνση της εταιρίας προτείνει μία αύξηση 2% άμεσα και ένα 5% επιπλέον για την τριετία 2019-2021, κάτι που απορρίφθηκε, όμως, από τα συνδικάτα που θα συνεδριάσουν την Πέμπτη 26/4 για να αποφασίσουν για τις επόμενες απεργίες τον Μάιο του 2018.
Από τις 26 Απριλίου ως τις αρχές Μαϊου οι εργαζόμενοι θα ενημερώσουν επίσης τα συνδικάτα αν συμφωνούν με τις προτάσεις της διεύθυνσης.
Μεγάλες επιπτώσεις θα έχει, ωστόσο, η απεργία στους σιδηρόδρομους της Γαλλίας, καθώς τη Δευτέρα 23/4 θα κυκλοφορήσει μόνο το 35% των TGV (τρένα μεγάλης ταχύτητας), το 30% των Ιntercity και το 40% των υπόλοιπων τρένων.
Ανάλογα ήταν τα νούμερα και στην προηγούμενη απεργία της Τετάρτης 18/4, ωστόσο, από τον SNCF είχαν πει ότι θα υπήρχε βελτίωση αυτή την εβδομάδα.
Αλλά και ότι η απεργία σιγά- σιγά ξεθωριάζει με το 60% των οδηγών να συμμετέχουν σε αυτή.
Η διεύθυνση του SNCF δηλώνει ότι η πόρτα της είναι πάντα ανοιχτή και ότι είναι σε επαφή με τα συνδικάτα που διαμαρτύρονται για τη μεταρρύθμιση (ιδιωτικοποίηση ουσιαστικά) του Οργανισμού.
Και σύμφωνα με τη Le Parisien η απεργία των συνδικάτων που θα συνεδριάσουν εντός της εβδομάδας μπορεί να παραταθεί επ' αόριστον και για αυτό προειδοποιεί τους Γάλλους για να κανονίσουν τις διακοπές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης