Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίθεση του «Ρουβίκωνα» με μπογιές στην Γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα - Πολιτικές αντιδράσεις

Επίθεση του «Ρουβίκωνα» με μπογιές στην Γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα - Πολιτικές αντιδράσεις
Oι αντιεξουσιαστές πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές στην πρεσβεία, από την πλευρά της οδού Ακαδημίας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή
Επίθεση στο Γαλλικό πρεσβεία στην Αθήνα πραγματοποίησαν 15 μέλη του «Ρουβίκωνα» λίγο μετά τις 17:30 σήμερα (22/4/2018).
Ειδικότερα, οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές στην πρεσβεία, από την πλευρά της οδού Ακαδημίας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
 Η αστυνομία έκανε μία προσαγωγή, ενώ ο «Ρουβίκωνας» σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η επίθεσή του αυτή έγινε λόγω της συμμετοχής της Γαλλίας στον βομβαρδισμό της Συρίας.
Η επίθεση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει λόγο για διεθνή διασυρμό της χώρας.
«Νέα επίθεση του Ρουβίκωνα στην γαλλική πρεσβεία ακριβώς απέναντι στη Βουλή.
Η χώρα διασύρεται διεθνώς από μια ανίκανη κυβέρνηση που δεν θέλει ή -ακόμη χειρότερα- δεν μπορεί να συλλάβει μια φράξια τάχα αντιεξουσιαστών. Πάλι έφυγαν σαν κύριοι...», έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα τις φθορές που προξένησαν μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας στην Πρεσβεία της Γαλλίας

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις φθορές που προξένησαν με ρίψεις χρωμάτων μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας στην Πρεσβεία της Γαλλίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τη σχετική επίθεση που πραγματοποίησαν 15 μέλη του «Ρουβίκωνα».
Σύμφωνα με το υπουργείο, «ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν επηρεάζουν τις σχέσεις φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, ούτε τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας».
Τέλος, το υπουργείο τονίζει ότι «οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εντοπισθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».



Ποτάμι για «Ρουβίκωνα»: Πήγαν, χτύπησαν και έφυγαν

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το Ποτάμι με αφορμή την επίθεση του «Ρουβίκωνα» με μπογιές στη Γαλλική πρεσβεία.
«Πήγαν, χτύπησαν, έφυγαν» αναφέρει το Ποτάμι, κάνοντας λόγο για ανύπαρκτο υπουργό Δημοσίας Τάξης.
«H γνωστή ομάδα ξαναχτύπησε.
Αυτή τη φορά στη γαλλική πρεσβεία.
Επίθεση του Ρουβίκωνα σε ένα σημείο που υποτίθεται ότι είναι από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, ειδικά μετά την επίθεση στη Συρία», σημειώνει το Ποτάμι και προσθέτει:
«Πήγαν, χτύπησαν, έφυγαν. Καμιά παρεμπόδιση, καμιά σύλληψη.
Για ποια ασφάλεια μπορεί να μιλάει η κυβέρνηση και ο ανύπαρκτος υπουργός της κ.Τόσκας;» 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης