Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Οι καλοί και νέοι έξυπνοι πύραυλοι» των ΗΠΑ στην Συρία…έχουν καταλήξει στην Ρωσία

«Οι καλοί και νέοι έξυπνοι πύραυλοι» των ΗΠΑ στην Συρία…έχουν καταλήξει στην Ρωσία
Οι δύο πύραυλοι που έπεσαν χωρίς να εκραγούν ήδη έχουν σταλεί στην Ρωσία στις 18 Απριλίου.
«Οι καλοί και νέοι έξυπνοι πύραυλοι» των ΗΠΑ στην Συρία…έχουν καταλήξει στην Ρωσία αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.
Δύο από τους «ωραίους, νέους και έξυπνους» πυραύλους του Προέδρου Trump ανακτήθηκαν χωρίς να εκραγούν από τις Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις στις 14 Απριλίου, μία ημέρα μετά την πυραυλική επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας με περισσότερους από 100 πυραύλους στη Συρία.
Η πυραυλική επίθεση που ξεκίνησε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στόχευε τις υποτιθέμενες συριακές εγκαταστάσεις χημικών όπλων και την δήθεν επίθεση με χημικά στη συριακή πόλη Douma.
Οι δύο πύραυλοι που έπεσαν χωρίς να εκραγούν ήδη έχουν σταλεί στην Ρωσία στις 18 Απριλίου.
Εικόνες αμερικανικών και γαλλικών πυραύλων που καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις της Συρίας εμφανίστηκαν πρόσφατα στο Twitter:
Σύριος στρατιώτης στέκεται δίπλα στον κατεστραμμένο πύραυλο των ΗΠΑ Tomahawk.





Ωστόσο ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο πύραυλος με το κόκκινο άκρο είναι ρωσικός R-40 ωστόσο αυτό το επιχείρημα το επικαλείται το αμερικανικό Πεντάγωνο για να ισχυριστεί ότι η Συρία δεν κατέστρεψε πυραύλους.
Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν αρνηθεί όλα τα επιχειρήματα ότι οι "ωραίοι και νέοι και έξυπνοι" πύραυλοι των ΗΠΑ καταρρίφθηκαν.
Οι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πύραυλοι έπληξαν επιτυχώς όλους τους στόχους, ενώ το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ισχυρίστηκε ότι η αεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε 71.
Πάντως μετά την πυραυλική επίθεση η Ρωσία άλλαξε στρατηγική και θα προμηθεύσει με S 300 την Συρία.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι S 300 αποτελούν απειλεί για το Ισραήλ.
Ισραηλινοί αναλυτές και πρώην αξιωματούχοι δηλώνουν ότι υπάρχει μόνο μία πιθανή απάντηση από το Ισραήλ, εάν τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 να τα ανατινάξουν.
Ωστόσο μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε ένταση στις σχέσεις Ρωσίας με το Ισραήλ.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι ισραηλινοί μέσω του Λιβάνου έχουν χτυπήσει πάνω από 32 φορές στόχους εντός της Συρίας και ειδικά ιρανικές εγκαταστάσεις και βάσεις.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης