Τελευταία Νέα
Οικονομία

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ήρθε η ώρα που η Ευρωζώνη πρέπει να σκεφτεί τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ήρθε η ώρα που η Ευρωζώνη πρέπει να σκεφτεί τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Πλησιάζουμε το τέλος της τέταρτης αξιολόγησης και οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες
«Η Ευρωζώνη πρέπει να έχει φιλόδοξη προσέγγιση απέναντι στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, μιλώντας στο Washington Group στην άτυπη συνεδρίαση των υπουργών των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης.
Ο Γάλλος υπουργός σε δήλωση του στο ΑΠΕ υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Πλησιάζουμε το τέλος της τέταρτης αξιολόγησης και οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες. Πρέπει να διατηρηθεί αυτό το μομέντουμ. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον και τα μέτρα για το χρέος».
Ο ίδιος δηλωσε υποστηρικτής «μιας φιλόδοξης προσέγγιση, ούτως ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των αγορών» είπε συγκεκριμένα ο Le Maire.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών συμμετείχε χθες στο λεγόμενο Washington Group την άτυπη συνεδρίαση των υπουργών των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης με τους ιθύνοντες των ευρωπαϊκών θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή,ΕΚΤ, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για την ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ που θα αποτελέσει την "σφραγίδα" για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, ο Γάλλος υπουργός είχε χθες (20/4) κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης