Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Χαμηλοί οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό - Μπορούμε να αυξάνουμε σταδιακά τα επιτόκια

Evans (Fed): Χαμηλοί οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό - Μπορούμε να αυξάνουμε σταδιακά τα επιτόκια
Δεν διαβλέπει «έναν υπερμεγέθη κίνδυνο εκτόξευσης του πληθωρισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σικάγου
(upd) Δεν διαβλέπει «έναν υπερμεγέθη κίνδυνο εκτόξευσης του πληθωρισμού», δήλωσε σήμερα (20/4/2018) ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σικάγου, Charles Evans, επαναλαμβάνοντας σχόλια που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα.
«Όσο αυτή η εικόνα συνεχίζεται, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) μπορεί να αυξάνει σταδιακά τα επιτόκια, παρακολουθώντας παράλληλα τις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις», αναφέρεται σε προετοιμασμένα σχόλια του Evans για την Εαρινή Διάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Graaskamp Center.
Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο δήλωσε ακόμη ότι η στενή διαφορά ανάμεσα στο μακροπρόθεσμο και στο βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού, που μερικές φορές θεωρείται ως προειδοποίηση για μια επικείμενη επιβράδυνση, δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα.
«Η καμπύλη αποδόσεων δεν είναι τόσο ανησυχητική όσο θα έλεγα πριν από μερικούς μήνες», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά από την ομιλία του.
Ο ίδιος τόνισε ότι η απομάκρυνση των μέτρων νομισματικής χαλάρωσης είναι μια «φυσική απάντηση» στα δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης και στην ευρωστία της διεθνούς οικονομίας.
Ο Evans δήλωσε ακόμη ότι οι σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων συνεχίζουν να είναι κατάλληλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης