Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης για Έλληνες στρατιωτικούς: Ηχηρό μήνυμα καταδίκης της Τουρκίας στέλνει το Ευρωκοινοβούλιο

Παπαδημούλης για Έλληνες στρατιωτικούς: Ηχηρό μήνυμα καταδίκης της Τουρκίας στέλνει το Ευρωκοινοβούλιο
Το ομόφωνο ψήφισμα αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στο συνεχιζόμενο αγώνα για την απελευθέρωση τους είπε ο κ.Παπαδημούλης
Για ηχηρό μήνυμα καταδίκης της Τουρκίας όσον αφορά την υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Ανδριανούπολης κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στο ψήφισμα που υιοθέτησε ομόφωνα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο ζητά την άμεση απελευθέρωση τους.
«Το ομόφωνο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στον συνεχιζόμενο αγώνα για την απελευθέρωσή τους.
Είναι μια πρωτοβουλία που στέλνει ηχηρό μήνυμα καταδίκης στην Τουρκία, αλλά και (μήνυμα) ομοψυχίας προς στην Ελλάδα» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο κ.Παπαδημούλης.
Σημειώνεται πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τις τουρκικές αρχές να ολοκληρώσουν σύντομα τη δικαστική διαδικασία και να απελευθερώσουν τους δύο κρατούμενους Έλληνες στρατιώτες και να τους επιστρέψουν στην Ελλάδα και καλεί το Συμβούλιο, την Επιτροπή, την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να δείξουν αλληλεγγύη με την Ελλάδα και να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτών σε οποιεσδήποτε επαφές ή επικοινωνίες με τούρκους ηγέτες και αρχές, στο πνεύμα του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.
Επιπλέον, καλεί τις τουρκικές αρχές να ακολουθήσουν επιμελώς τις νομικές διαδικασίες και να σεβαστούν πλήρως, όλοι όσοι αυτό τους αφορά, τα ανθρώπινα δικαιώματα που καθιερώνονται από το διεθνές δίκαιο, περιλαμβανομένης της σύμβασης της Γενεύης και παραγγέλλει στον πρόεδρό του να προωθήσει αυτή την απόφαση στους προέδρους, τις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια της Ελλάδας και της Τουρκίας, στην Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις αρμόδιες αρχές των κρατών μελών και στο ΝΑΤΟ».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης