Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -1,2% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2018

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -1,2% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2018
Οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία κατέγραψαν το χειρότερο τρίμηνο του τελευταίου έτους
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία για τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (19/4) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες περιόρισαν την κινητικότητα των καταναλωτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας υποχώρησαν κατά -1,2% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2018, με την πτώση να αποδεικνύεται μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η πτώση να περιοριστεί στο -0,5%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +1,1%, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σύγκριση με την ετήσια άνοδο της τάξεως του +1,5% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, οι βασικές λιανικές πωλήσεις, από τις οποίες εξαιρούνται οι τομείς αυτοκινήτων και καυσίμων, υποχώρησαν κατά -0,5% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +1,1%.
Ως εκ τούτου, οι λιανικές πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2018 κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -0,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, γεγονός που αποτελεί την χειρότερη επίδοση από το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Σύμφωνα με την ONS, τα παραπάνω στοιχεία αναμένεται να έχουν μειώσει την ανάπτυξη της οικονομίας για το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά -0,03%.
Όπως τόνισε η Τράπεζα της Αγγλίας κατά τη συνεδρίασή της τον προηγούμενο μήνα, η προσωρινή επιβράδυνση της ανάπτυξης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θεωρείται αναμενόμενη, γεγονός που σημαίνει ότι η BoE θα διατηρήσει τα σχέδιά της για αύξηση επιτοκίων κατά το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης