Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό μιας εβδομάδας ο χρυσός - Άνοδος 0,3% στα 1.353,50 δολ. ανά ουγγιά

Σε υψηλό μιας εβδομάδας ο χρυσός - Άνοδος 0,3% στα 1.353,50 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακά κέρδη 0,3% έκλεισε ο χρυσός, ανερχόμενος, ωστόσο, σε υψηλά μιας εβδομάδας
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (18/4/2018) ο χρυσός, ανερχόμενος, ωστόσο, σε υψηλά μιας εβδομάδας, με τους επενδυτές να αναμένουν την Beige Book της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, τάχθηκε σήμερα υπέρ δύο ακόμη αυξήσεων των επιτοκίων εντός του 2018, πέραν της μίας που έχει ήδη πραγματοποιηθεί, προειδοποιώντας ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να «συσφίξει» τη νομισματική της πολιτική με υπομονή και σταδιακά.
Μιλώντας στο δίκτυο «Fox Business», ο Kaplan προειδοποίησε ακόμη ότι η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ θα μετριαστεί το 2019 και το 2020, ενώ προέβλεψε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί.
Σημειώνεται ότι το βασικό επιτόκιο της Fed βρίσκεται σήμερα στο εύρος 1,5% - 1,75% και οι περισσότεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένουν ότι θα ανέλθει στο 3,1% - 3,6% έως το 2020.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Federal Reserve του Σαιντ Λούις, James Bullard, δήλωσε ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή κατάσταση.
Αναφερθείς στο ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ, ο Bullard δήλωσε πως θα μπορούσε να μειωθεί στην περιοχή του 3%, ενώ τόνισε ότι η αγορά δεν βλέπει τόσο μεγάλες πιέσεις στον αμερικανικό πληθωρισμό.
Ο επικεφαλής της Fed του Ντάλας δήλωσε ακόμη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ χρειάζεται να συζητήσει άμεσα το ζήτημα της καμπύλης αποδόσεων, ενώ εκτίμησε ότι η καμπύλη αποδόσεων θα μπορούσε να αντιστραφεί μέσα σε έξι μήνες.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με κέρδη 0,3% ή 4 δολ., στα 1.353,50 δολ. ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Απριλίου 2018.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν οριακά κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,238 δολ.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης