Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες 0,1% για τον χρυσό, καθώς υποχωρούν οι γεωπολιτικές εντάσεις - Στα 1.349,50 δολ. ανά ουγγιά

Οριακές απώλειες 0,1% για τον χρυσό, καθώς υποχωρούν οι γεωπολιτικές εντάσεις - Στα 1.349,50 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακές απώλειες 0,1% έκλεισε ο χρυσός, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις υποχωρούν
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (17/4/2018) ο χρυσός, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις υποχωρούν, ενώ πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο άσκησαν και ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, καθώς και οι αυξημένες προσδοκίες για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve.
Το παγκόσμιο επενδυτικό κλίμα δείχνει να έχει βελτιωθεί σήμερα, μετά από εικασίες ότι τα χτυπήματα κατά της Συρίας που πραγματοποίησαν το σαββατοκύριακο οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία δεν θα οδηγήσουν σε παρατεταμένη επίθεση.
Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία πραγματοποίησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (14/4) συντονισμένα πλήγματα στη Συρία με 103 πυραύλους εναντίον θέσεων που κατά τους αμερικανούς παράγονται χημικά όπλα.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με απώλειες 0,1% ή 1,20 δολ., στα 1.349,50 δολ. ανά ουγγιά.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ κατέγραψε τον Μάρτιο του 2018 αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 1,9%, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,319 εκατ. κατοικιών, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση των ενάρξεων κατοικιών στα 1,262 εκατ.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν μια αύξηση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από στοιχεία της Fed, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,5% τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση 0,4% σε μηνιαία βάση.
Θετικά στοιχεία για την οικονομία ασκούν πιέσεις στον χρυσό, καθώς αυξάνουν τις προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed, που είθισται να προσφέρουν ώθηση στο δολάριο.
Το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Σήμερα το ευρώ υποχωρεί οριακά κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,236 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει πτώση 0,1% έναντι του γιεν, στα 107 γιεν.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, John Williams, δήλωσε σήμερα ότι ο πληθωρισμός των ΗΠΑ θα φτάσει το 2018 τον στόχο του 2% και θα παραμείνει κοντά στον στόχο αυτό για «άλλα δύο χρόνια», κάτι που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο σε περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων.
Σημειώνεται ότι το βασικό επιτόκιο της Fed βρίσκεται σήμερα στο εύρος 1,5% - 1,75% και οι περισσότεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένουν ότι θα ανέλθει στο 3,1% - 3,6% έως το 2020.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης