Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Το 2018 θα επιτευχθεί ο στόχος για τον πληθωρισμό - Θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα τα επόμενα χρόνια

Williams (Fed): Το 2018 θα επιτευχθεί ο στόχος για τον πληθωρισμό - Θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα τα επόμενα χρόνια
Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ θα φτάσει το 2018 τον στόχο του 2% και θα παραμείνει κοντά στον στόχο αυτό για «άλλα δύο χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο
(upd) Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ θα φτάσει το 2018 τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) και θα παραμείνει κοντά στον στόχο αυτό για «άλλα δύο χρόνια», δήλωσε σήμερα (17/4/2018) ο πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, John Williams.
Μιλώντας στην Banco de Espana στη Μαδρίτη, ο Williams τόνισε ότι για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση της οικονομίας, η Fed πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.
Το βασικό επιτόκιο της Fed βρίσκεται σήμερα στο εύρος 1,5% - 1,75% και οι περισσότεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένουν ότι θα ανέλθει στο 3,1% - 3,6% έως το 2020.
Ο Williams ανέφερε ακόμη ότι ενώ οι ενέργειες που έχουν αναληφθεί στο «μέτωπο» του εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων χωρών έχουν μέχρι στιγμής ελάχιστες επιπτώσεις στις οικονομικές προοπτικές, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από την εμπορική πολιτική συνιστά ανησυχία.
Όπως είπε, οι δασμοί θα έπρεπε να έχουν ευρύτερη βάση και να εφαρμοστούν σε πολλές χώρες για να μπορέσουν να επηρεάσουν σημαντικά τις προοπτικές.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η αβεβαιότητα μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους, ειδικά εκείνους που ασχολούνται με εξαγωγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης