Τελευταία Νέα
Διεθνή

IIF: Ανάπτυξη 3,5% της παγκόσμιας οικονομίας το 2018 - Απειλή οι εμπορικές εντάσεις

IIF: Ανάπτυξη 3,5% της παγκόσμιας οικονομίας το 2018 - Απειλή οι εμπορικές εντάσεις
Η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό το 2018, εκτίμησε το IIF
Η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό το 2018, κυρίως λόγω των χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών στις ΗΠΑ, αλλά οι εντάσεις στο εμπόριο απειλούν να εκτροχιάσουν μήνες μιας συγχρονισμένης παγκόσμιας επέκτασης, εκτίμησε σήμερα (16/4/2018) το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).
Ειδικότερα, το Ινστιτούτο αναβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2018 κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 3,5%, καθώς αύξησε την πρόβλεψή του για την οικονομία των ΗΠΑ, αναμένοντας ανάπτυξη 2,9% για το τρέχον έτος.
Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 2,3% το 2017, σύμφωνα με το IIF.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες προβλέψεις για το 2018, πριν από τη θέσπιση φορολογικών περικοπών στα τέλη του περασμένου έτους, έκαναν λόγο για ανάπτυξη 2,4% της οικονομίας των ΗΠΑ.
Ο Sergi Lanau, αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος της IIF, τόνισε πως ορισμένα πρόσφατα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από τη Γερμανία αποδεικνύουν την επίδραση της εμπορικής αβεβαιότητας.
Οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν απροσδόκητα τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.
Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών αναδυόμενων αγορών, η έκθεση του IIF υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη στη Βραζιλία μετά από μια απότομη ύφεση την περίοδο 2015-2016, με το σημαντικό δημοσιονομικό έλλειμμα να συνιστά τον κύριο κίνδυνο για την προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας, κατά 2,7% το 2018.
Η Κίνα αναμένεται να αναπτυχθεί με οριακά χαμηλότερο ρυθμό της τάξεως του 6,7%, σε σύγκριση με την ανάπτυξη 6,9% του 2017, ενώ η ανάπτυξη της Ινδίας αναμένεται να επιταχυνθεί στο 7,9%, από 6,4% πέρυσι.
Παράλληλα, το IIF ανακοίνωσε την πρώτη του πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη του 2019, στο 3,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης