Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Τα δημοσιονομικά μέτρα στηρίζουν τα σχέδια αύξησης των επιτοκίων

Kashkari (Fed): Τα δημοσιονομικά μέτρα στηρίζουν τα σχέδια αύξησης των επιτοκίων
Τα πρόσφατα βήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την τόνωση της ανάπτυξης έχουν καταστήσει πιο σίγουρη μια επίτευξη του στόχου για πληθωρισμό 2%, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης
Τα πρόσφατα βήματα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης έχουν καταστήσει πιο σίγουρη μια γρήγορη επίτευξη του στόχου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για πληθωρισμό 2%, επιτρέποντας στην κεντρική τράπεζα να προχωρήσει με τις προγραμματισμένες σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων, δήλωσε σήμερα (16/4/2018) ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Νeel Kashkari.
Όπως τόνισε ο Kashkari σε συνέντευξή του στη «Wall Street Journal (WSJ)», οι φορολογικές περικοπές, η αύξηση των δαπανών είναι «μακροοικονομικά σημαντικές».
Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει πόσες περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων θεωρεί κατάλληλες για φέτος.
«Μόλις επιτευχθεί ο στόχος για τον πληθωρισμό, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μεταβούμε σε ένα ουδέτερο επιτόκιο σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα», δήλωσε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, προειδοποίησε ότι ο εμπορικός πόλεμος είναι το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα στην εμπορική ρητορική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης