Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα ρωσικά assets - Sell off 2% στο ρούβλι, πτώση στις μετοχές

Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα ρωσικά assets - Sell off 2% στο ρούβλι, πτώση στις μετοχές
H επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας ασκεί πιέσεις στο ρούβλι, τα ομόλογα και τις ρωσικές μετοχές, με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί
(upd) Εγκαταλείπουν τα ρωσικά assets οι επενδυτές, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης στη Συρία, καθώς οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.
H επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας ασκεί πιέσεις στο ρούβλι, τα ομόλογα και τις ρωσικές μετοχές, με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί.
«Οι ΗΠΑ έχουν αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς έχουν στοχοποιήσει μια σειρά από ρωσικές επιχειρήσεις», όπως σχολιάζουν οι αναλυτές της Commerzbank, σύμφωνα με το Bloomberg.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές, ο φόβος που προκαλείται λόγω των κυρώσεων, είναι αποτελεσματικός όχι μόνο σε βάρος των ρωσικών επιχειρήσεων, αλλά και του ρωσικού νομίσματος.
Το ρούβλι υποχωρεί σήμερα 2% στα 62,22 έναντι του δολαρίου, διευρύνοντας την πτώση 6,2% που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα.





Ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ρωσίας RTS με βάση το δολάριο  υποχωρεί 0,77% στις 1095,96 μονάδες, ενώ ο δείκτης MOEX με βάση το ρούβλι, υποχωρεί 0,50% στις 2164 μονάδες.


Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σε τοπικό νόμισμα ενισχύεται 4 μονάδες βάσης στο 7,55%.
Τα bullish πονταρίσματα στο ρούβλι υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία τυου CFTC.
«Ενώ οι νέες κυρώσεις είναι απίθανο να στοχεύσουν τις μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες, η χρηματοπιστωτική αγορά "θα παραμείνει εξαιρετικά νευρική και ασταθής", ανέφεραν οι αναλυτές της ρωσικής μονάδας της Societe Generale SA σε ερευνητικό σημείωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης