Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Αναμένεται περαιτέρω κλιμάκωση στις εμπορικές διαμάχες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Danske Bank: Αναμένεται περαιτέρω κλιμάκωση στις εμπορικές διαμάχες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Οι αναλυτές της δανέζικης τράπεζας αναμένει επιπλέον δασμούς και από τις δύο χώρες
Στο ζήτημα της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αναφέρθηκαν σήμερα (16/4) οι αναλυτές της Danske Bank, μέσω σημειώματος που δημοσίευσαν, τονίζοντας ότι παρά την πρόσφατη μείωση των εντάσεων μεταξύ των δύο πλευρών, αναμένεται περαιτέρω κλιμάκωση μέσα στο επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της δανέζικης τράπεζας ανέφεραν ότι παρά την πρόσφατη ομιλία του κινέζου προέδου Xi Jinping στο Φόρουμ Boao την περασμένη εβδομάδα, μέσω της οποίας φάνηκε ότι οι εμπορικές διαμάχες του Πεκίνου με την Ουάσιγκτον υποχωρούν, ενδέχεται να υπάρξει νέα κλιμάκωση κατά την τρέχουσα εβδομάδα.
«Ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες αναορικά με το ποιες κατηγορίες κινεζικών αγαθών θα υπόκειται σε δασμούς της τάξεως του 25%», ανέφερε το σημείωμα της Danske Bank, προσθέτοντας παράλληλα ότι «σε αυτή την περίπτωση αναμένουμε από την Κίνα να προχωρήσει άμεσα σε ανάλογη αντίποινα».
«Ενώ εξακολουθούμε να πιστεύουμε σε μία συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, εν τέλει ενδέχεται να υπάρξει ακόμα μία κλιμάκωση σύντομα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο των αναλυτών της δανέζικης τράπεζας.
Παράλληλα, εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι «είναι πιθανό να δούμε κι άλλη συνέχεια στη σύγκρουση πριν επιτευχθεί τελικά συμφωνία» μεταξύ των δύο πλευρών.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας τόνισε ότι θα ανταποδώσει δυναμικά εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν στην εμπορική διαμάχη, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν προχωρήσει σε καμία διαπραγμάτευση σχετική με το ζήτημα.
«Δεν έχει να κάνει με το εάν το Πεκίνο είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί με την Ουάσιγκτον, έχει να κάνει με τις ΗΠΑ που δε δείχνουν ειλικρίνεια», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κινέζου υπουργού Εμπορίου, Gao Feng, γεγονός που δείχνει ότι ενδεχομένως οι δύο χώρες να βρίσκονται ακόμα μακριά από μία επίλυση των διαφορών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης