Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με μόλις 30% πυραυλική επιτυχία των αμερικανών στην Συρία ποιοι τελικά κέρδισαν από την «μάχη εντυπώσεων» στις 14/4;

Με μόλις 30% πυραυλική επιτυχία των αμερικανών στην Συρία ποιοι τελικά κέρδισαν από την «μάχη εντυπώσεων» στις 14/4;
Η Ρωσία όχι μόνο ισχυροποιείται στην Συρία αλλά επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της χώρας.
Στις 14 Απριλίου στις 4 ώρα Ελλάδος τα ξημερώματα 103 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις κατά της Συρίας.
Το παράδοξο είναι – όπως αποκαλύπτεται – ότι οι αμερικανοί είχαν ζητήσει την άδεια των Ρώσων για να εγκλωβίσουν εναέριο χώρο για να εκτοξεύσουν τους πυραύλους τους.
Από τους 103 πυραύλους οι 71 κατερρίφθησαν πρόκειται για την πιο αποτυχημένη πυραυλική επίθεση των αμερικανών που διαθέτουν και την πιο σύγχρονη πολεμική μηχανή.
Το βασικό ερώτημα όμως είναι ποιοι κέρδισαν, τι κέρδισαν και ποιοι έχασαν από την πυραυλική επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων στην Συρία;

Ποιοι έχασαν;

Έχασαν πρωτίστως ΝΑΤΟ και ΟΗΕ που πλέον έχουν χάσει τον παρεμβατικό τους ρόλο και εμφανίζονται ως μαριονέτες της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων.
Έχασε ο παγκόσμιος οργανισμός καταπολέμησης των χημικών καθώς η αρμόδια διεθνής υπηρεσία κατά της χρήσης χημικών όπλων η OPCW επισκέφθηκε στις 14 Απριλίου 2018 – δηλαδή μετά τις πυραυλικές επιθέσεις στην Συρία…την πόλη Douma που γειτνιάζει με την Δαμασκό την πρωτεύουσα της Συρίας.
Δηλαδή ενώ η επίθεση με «χημικά» έγινε στις 6 Απριλίου, ακολούθησε στις 14 Απριλίου ξημερώματα ώρα Ελλάδος 4:00 το πρωί η επιδρομή με πυραύλους από τους αμερικανούς….η αρμόδια επιτροπή κατά των χημικών όπλων έφθασε…στην Συρία στις 14 Απριλίου μετά τις πυραυλικές επιθέσεις.
Ξεκίνησε μια πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας, εκτοξεύτηκαν 103 πύραυλοι και ακόμη κανείς δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει ότι ο λόγος για τον οποίο έγινε η επίθεση – τα χημικά στην πόλη Douma – είναι αληθινό ή κατασκευασμένο γεγονός.
Οι συμμαχικές δυνάμεις προφανώς και έχασαν καθώς δεν μπορεί να εκτοξεύουν 103 πυραύλους και να καταρρίπτονται οι 71 και αυτό να θεωρείται χειρουργική στρατιωτική επέμβαση;
Επίσης η πυραυλική επίθεση εις το όνομα της χρήσης χημικών άλλαξε τους συσχετισμούς δυνάμεων στην Συρία;
Η Ρωσία συνεχίζει μαζί με τον Assad να είναι οι κυρίαρχοι;
Η Τουρκία με την στάση που κράτησε στηρίζοντας τις πυραυλικές επιθέσεις επίσης ανήκει στην ομάδα των ηττημένων.
Ο ρόλος της Τουρκίας στην Βόρειο Συρία θα υποβαθμιστεί.
Οι κούρδοι δεν ενεπλάκησαν και ήταν ουδέτερη η εξέλιξη των πυραυλικών επιθέσεων καθώς ούτως ή άλλως ελέγχουν τα βόρεια – ανατολικά της Συρίας.  

Οι ύποπτοι

Η πυραυλική επίθεση πραγματοποιήθηκε στο όνομα του ανθρωπισμού καθώς όπως αναφέρουν οι αμερικανοί ο Συριακός στρατός χρησιμοποίησε χημικά τύπου σαρίν και χλωρίου εναντίον των κατοίκων της πόλης Douma που γειτνιάζει με την πρωτεύουσα της Συρίας την Δαμασκό.
Το αποδεικτικό στοιχείο αυτής της επίθεσης με χημικά ήταν οι αναφορές και οι φωτογραφίες από τα White Helmets δηλαδή τα Λευκά Κράνη μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που μάχεται τον Assad τον πρόεδρο της Συρίας και με βάση τους Ρώσους χρηματοδοτούνται από τους αμερικανούς για να στηρίζουν τους αντάρτες.
Στις 6 Απριλίου 2018, ο νέος επικεφαλής των Λευκών Κρανών Jaysh al-Islam, αποκάλυψε ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος χτύπησε την Douma και γύρω περιοχές από την Δαμασκό.
Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 άμαχοι τραυματίστηκαν.
Την επόμενη ημέρα, 7 Απριλίου, οι αντάρτες κατηγόρησαν τις συριακές αρχές ότι έριξαν βόμβες με τοξικές ουσίες.
Άλλοτε ανέφεραν το σαρίν ένα νευριτοξικό άλλοτε το χλώριο και άλλοτε ένα μίγμα τοξικών αερίων.
Ποιοι προπαγάνδισαν την χρήση χημικών ουσιών κατά των ανταρτών στην Douma;
Μια ΜΚΟ που είναι γνωστή ως Λευκά Κράνη.
Όμως όπως αποκαλύπτουν κάτοικοι της Douma, οι ελάχιστοι γιατροί που έχουν απομείνει στο νοσοκομείο της πόλης όσοι προσήλθαν για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες δεν είχαν δεχθεί επίθεση από χημικά.

Ποιοι κέρδισαν;

Ο μεγάλος κερδισμένος ήταν η Ρωσία που χρησιμοποίησε παλαιάς τεχνολογίας αντιπυραυλικά συστήματα και κατάφερε να εξουδετερώσει 71 πυραύλους σε σύνολο 103.
Η Ρωσία όχι μόνο ισχυροποιείται στην Συρία αλλά επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της χώρας.
Η Ρωσία μεταξύ άλλων θέλει να μπλοκάρει αμερικανικά σχέδια για δημιουργία αγωγού πετρελαίου από το Ιράκ που θα περνάει από την Συρία και θα φθάνει στην Μεσόγειο.
Η Ρωσία και ο Putin φάνηκαν ιδιαίτερα ισχυροί γιατί οι αμερικανοί τους ζήτησαν την άδεια και κατέφεραν με παλαιά οπλικά συστήματα να εξουδετερώσουν το 70% των πυραύλων των συμμαχικών δυνάμεων.
Κέρδισε ο Assad ο οποίος είναι ο μόνος που ενώ αμφισβητήθηκε από την Αραβική Άνοιξη συνεχίζει να παραμένει στην εξουσία χάρη στην στρατηγική του διαίρει και βασίλευε και βεβαίως της στήριξης των Ρώσων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης