Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιόδρας: Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς - Να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις

Τσιόδρας: Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς - Να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις
"Xάσαμε πολύτιμο χρόνο σε εσωκομματικές διευθετήσεις, που απωθούν τον κόσμο", ανέφερε ο Δ. Τσιόδρας
«Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς. Μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις», τόνισε ο Δ. Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, μιλώντας στην 1η Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.
Θέτοντας το ερώτημα «τι ζητούν οι πολίτες», είπε «κάποιον να εμπιστευθούν.
Κι αυτός δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ.
Μπορούμε και πρέπει να είμαστε εμείς.
Το οφείλουμε στην ιστορία της προοδευτικής παράταξης και στο μέλλον της χώρας»,.
Ο ίδιος σημείωσε ότι το Κίνημα δημιουργήθηκε όχι για να φέρει κάτω από κοινή στέγη τις οργανωμένες δυνάμεις του χώρου, ούτε να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά για να δώσει πολιτική στέγη στις δημιουργικές δυνάμεις εκείνες που αναζητούν τον πολιτικό χώρο που θα εκφράσει τις αγωνίες και τα αιτήματά τους.
«Αν μπορούσε να το κάνει μόνος του κάποιος από τους χώρους που είμασταν δεν θα βρισκόμασταν σήμερα εδώ όλοι μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θέλουμε «ένα κίνημα ανοιχτό, που δεν αθροίζει αλλά πολλαπλασιάζει κι αυτό πρέπει να εκφράζεται σε όλες του τις λειτουργίες. Κάθε εποχή απαιτεί άλλες απαντήσεις».
Εξήγησε ότι το 1974 η εποχή απαιτούσε άλλες απαντήσεις από εκείνες της δεκαετίας του ΄60, ο Α.Παπανδρέου άφησε την Ένωση Κέντρου επειδή πίστευε ότι δεν μπορεί να εκφράσει τις απαιτήσεις της εποχής κι έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ, άφησε το παρελθόν στην αγκαλιά της ιστορίας και μίλησε για το μέλλον.
 «Σήμερα δημιουργούμε το Κίνημα Αλλαγής» συνέχισε ο κ. Τσιόδρας και υπενθύμισε ότι στις 12 Νοεμβρίου 212.000 πολίτες σηκώθηκαν από τον καναπέ και πήγαν στις κάλπες, επέλεξαν ηγεσία με ευρεία πλειοψηφία, η Φώφη Γεννηματά πήρε ισχυρή εντολή και «ευρύτερες δυνάμεις άρχισαν να στρέφουν το κεφάλι τους σε μας». Εξέφρασε τον φόβο ότι «τους 5 μήνες που μεσολάβησαν, χάσαμε πολύτιμο χρόνο σε εσωκομματικές διευθετήσεις, που απωθούν τον κόσμο.
Αντί να βγούμε με θέσεις και προτάσεις, αναλωθήκαμε σε κουβέντες μεταξύ μας. Κόσμος δούλεψε για την επεξεργασία θέσεων, όμως οι περισσότερες έμειναν στα συρτάρια.
Αυτό που κυριαρχεί στη δημόσια κουβέντα είναι όχι οι δικές μας προτάσεις, αλλά αν θα είμαστε εταίροι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν μπορούμε όμως να υπάρξουμε αν ο κόσμος δεν βλέπει σε εμάς το προοδευτικό κίνημα.
Τότε ακόμη και αν πάμε σε συνεργασίες θα είμαστε εταίροι μιας χρήσης».
Σημείωσε ότι όλα πρέπει να προσδιοριστούν και «να αποκτήσουμε σαφή ταυτότητα», συμπληρώνοντας ότι «το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να υπάρξει ως τέτοιο όταν δικαιολογεί τον τίτλο του.
'Οταν δείξει αποτελεί Κίνημα κι όταν η Αλλαγή δεν είναι σύνθημα αλλά ριζοσπαστικό πρόγραμμα».
Κάνοντας αναφορά στις προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που ανάγκασαν όλους να τοποθετηθούν, ανέφερε ότι η κουβέντα επικεντρώθηκε στο αν είναι η κατάλληλη πολιτική συγκυρία και το κέρδος είναι ότι άρχισε να μπαίνει όμως και στην ουσία των προτάσεων.
«Αυτό πρέπει να κάνουμε και στους υπόλοιπους τομείς.
Χρειάζονται λοιπόν θέσεις και καθαρές κουβέντες. 'Οχι μισόλογα και ετεροπροσδιορισμοί», είπε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε ακόμη ότι η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου για το Μακεδονικό λέει ότι θα δούμε την πρόταση με βάση τις προδιαγραφές που έχουμε θέση και θα τοποθετηθούμε και πρόσθεσε «δεν συναρτά τη στάση μας από το αν θα τη στηρίξει ο κ. Καμμένος.
Εμείς έχουμε δική μας θέση, με κριτήριο το συμφέρον της χώρας και δεν περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ για να τοποθετηθούμε κι εμείς.
Ούτε φυσικά πρόκειται να τους αντικαταστήσουμε στην κυβέρνηση».
 «Τα λέω αυτά όχι για να γκρινιάξω.
Αλλά όλοι εμείς που προσπαθήσαμε πολύ για να είμαστε σήμερα εδώ, θέλουμε αυτό που ξεκινήσαμε να πετύχει», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης