Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Προιόν εκμετάλλευσης τα εθνικά θέματα από τον Καμμένο για την κομματική του διάσωση

Θεοχαρόπουλος: Προιόν εκμετάλλευσης τα εθνικά θέματα από τον Καμμένο για την κομματική του διάσωση
"O κ. Τσίπρας φέρει ευθύνη, καθώς ανέχεται και καλύπτει τις άστοχες και επικίνδυνες ενέργειες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας", ανέφερε ο Θ. Θεοχαρόπουλος
«Τα εθνικά θέματα έχουν μετατραπεί σε προϊόν εκμετάλλευσης από τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο με στόχο την κομματική του διάσωση»,δήλωσε ο πρόεδρος  της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής,  Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στη «ΚΟΝΤΡΑ NEWS».
Ο ίδιος, αφού ανέφερε ότι «το Κίνημα Αλλαγής κρατά την πιο υπεύθυνη στάση στα εθνικά θέματα, στα οποία δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες αλλά απαιτείται εθνική συνεννόηση», σημείωσε ότι «η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα είναι απαράδεκτη» και οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία χειροτέρεψαν σε όλα τα επίπεδα μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην χώρα μας, «μια αποτυχημένη επίσκεψη με επικίνδυνη επιπολαιότητα στους χειρισμούς της κυβέρνησης».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «ο κ. Τσίπρας φέρει ευθύνη, καθώς ανέχεται και καλύπτει τις άστοχες και επικίνδυνες ενέργειες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Τα εθνικά θέματα έχουν μετατραπεί σε προϊόν εκμετάλλευσης από τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο με στόχο την κομματική του διάσωση.
Πρόκειται για εθνικά επικίνδυνη στάση, καθώς στα ελληνοτουρκικά μία σπίθα μπορεί να ανάψει τη φωτιά».
Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, είπε πως «η καθαρή έξοδος από την κρίση είναι η νέα αυταπάτη του 2018.
Η υπογραφή της κυβέρνησης για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για μια πενταετία σημαίνει υπερφορολόγηση και διαρκής έλεγχος.
Διαπραγμάτευση δεν σημαίνει παράδοση άνευ όρων σε μία νεοφιλελεύθερη ατζέντα».
Κατά τον ίδιο, «έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να υπάρξει με τις σημερινές ασκούμενες πολιτικές.
 Απαιτείται αλλαγή πορείας.
Γενναίες προοδευτικές τομές παντού και ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Σε ερώτηση για την  πολιτική στόχευση που έχει το Κίνημα Αλλαγής και σε τι διαφέρει από το παλιό ΠΑΣΟΚ, απάντησε «να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, να συμβάλλει αποφασιστικά στην υπέρβαση της παρατεταμένης κρίσης και μαζί με τα άλλα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα να εργαστεί για αλλαγή της ευρωπαϊκής πορείας με στόχο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και μία πολιτική κοινωνικής συνοχής».
Ξεκαθάρισε ότι «στόχος μας δεν είναι η ανακύκλωση παθογενειών αλλά η υπέρβασή τους.
Δεν κάνουμε reunion του ΠΑΣΟΚ, αυτό δεν ενδιαφέρει ούτε εμάς ούτε τους πολίτες που θέλουμε να μας εμπιστευθούν».
Κληθείς να εκτιμήσει τι ποσοστό θα λάμβανε το Κίνημα Αλλαγής αν γίνονταν τώρα εκλογές, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι είμαστε σταθερά τρίτη δύναμη, με ανοδική δυναμική.
«Στόχος μας είναι να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς και να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις απέναντι στην καταστροφική πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε δε, πως η συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής προχωρά και αυτό είναι θετικό στοιχείο, ενώ τόνισε πως επιμένει σε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, αναφέροντας μάλιστα ότι στην Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, όπου αυτό συνέβη, χρειάστηκε μόλις μια τριετία για να ανακάμψουν, ενώ εμείς κοντεύουμε δεκαετία και βλέπουμε.
Κατά τον ίδιο, «η εθνική συνεννόηση είναι ζήτημα επιβίωσης για την χώρα.
Για αυτό τίθεται επιτακτικά η προτεραιότητα για μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης μετά από τις εκλογές και όχι για μονομερείς συνεργασίες με ένα από τα δύο κόμματα του υφιστάμενου μικρού και κακέκτυπου δικομματισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης